G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează cu privire la o posibilă penurie de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează cu privire la o posibilă penurie de seringi în 2022

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis marţi o avertizare cu privire la penuria posibilă de seringi în 2022 – unul până la două miliarde lipsă – dacă producerea lor nu urmează pe cea a vaccinurilor contra COVID-19, scrie AFP, preluată de News.ro.

Potrivit OMS, care a îndemnat ţările să-şi crească capacitatea de producţie în acest domeniu, eforturile în această direcţie au fost deja întreprinse. Dacă „putem cu siguranţă să creştem capacitatea, trebuie să ştim cu cât şi când”, a precizat Lisa Hedman, consilieră principală la OMS pentru acces la medicamente şi produse de sănătate.

Mai mult de 7,25 de miliarde de doze de vaccin contra Covid-19 au fost administrate în lume, potrivit unui bilanţ al AFP, adică aproape dublu numărului de vaccinări uzual efectuate în fiecare an, crescând nevoia de seringi.

Potrivit Lisei Hedman, o lipsă de seringi ar putea determina o întârziere a vaccinurilor de rutină şi, deci, ca acest lucru să aibă un impact asupra sănătăţii publice „pentru anii următori” dacă o generaţie de tineri nu primeşte vaccinurile normale în copilărie. Aceasta s-ar putea traduce prin reutilizarea nerecomandabilă a seringilor şi acelor, destinate a fi de unică folosinţă.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Fabricile de seringi romanesti au fost vandalizate de guvernul Petre Roman.

  2. Se poate și tratament pe gura nu numai cu seringa.

  3. Seringile sunt ieftine, patentu a expirat. Si de altfel nici nu functioneaza cum trebuie, sunt mai toxice ca vaccinurile.
    O sa scoata Pfizer un sistem nou de injectare, mult mai eficient, dar cu un mic dezavantaj, costa un pic mai mult, vreo 700 de dolari bucata.

  4. Mario Iorgulescu e alarmat de aceasta stire!

  5. La tine in Rusia? Poate. La cat fura Putin, voua nu va mai ramane mai nimic.

  6. Mai bine decât cu boli. Alea cică nu țin de foame.

  7. No nu i bay, se face vaccinul cu aceaasi seringa la mai multi, si e rezolvata problema! Ca din cauza lor nu mai sunt seringi!