G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat de urgență vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax

Sursa foto: Unicef.org

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat de urgență vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat vineri vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax, a anunţat organizaţia într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest vaccin „este produs de Institutul Serum din India sub licenţă Novavax şi face parte din portofoliul Covax (sistemul internaţional de distribuţie a vaccinurilor anti-Covid), ceea ce va contribui la creşterea eforturilor pentru vaccinarea mai multor persoane în ţările cu venituri mici”, a subliniat OMS.

„Vaccinurile rămân una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva formelor grave şi a deceselor cauzate de SARS-COV-2, în pofida apariţiei unor noi variante”, a subliniat dr. Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS.

Această omologare „trebuie să faciliteze accesul ţărilor sărace la vaccinuri, dintre care 41 încă nu au reuşit să vaccineze 10% din populaţia lor, în timp ce 98% dintre ţări încă nu au ajuns la 40%”, a subliniat ea, în timp ce OMS şi-a stabilit acest obiectiv ca 40% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată până la sfârşitul anului.

Acest vaccin necesită două doze şi poate fi păstrat la temperaturi de 2 până la 8°C, ca în frigiderele obişnuite.

Sursa foto: Unicef.org

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...