G4Media.ro

Organizația Internațională pentru Migrație: Provocarea pentru UE este să garanteze accesul la…

Organizația Internațională pentru Migrație: Provocarea pentru UE este să garanteze accesul la vaccin și pentru toți refugiații, persoanele strămutate și migranții din Europa

Directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), Antonio Vitorino, a cerut joi Uniunii Europene să garanteze accesul migranţilor prezenţi pe teritoriul său la viitoarele vaccinuri împotriva COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Provocarea cu care se confruntă statele membre ale Uniunii Europene este să garanteze accesul la vaccin pentru toate persoanele de pe teritoriul lor, nu doar pentru cetăţenii lor, ci şi pentru toţi refugiaţii, persoanele strămutate şi migranţii care se găsesc în Europa”, a declarat oficialul în timpul unei videoconferinţe despre migraţie şi azil în Europa.

„Nu este vorba doar despre protejarea drepturilor omului pentru aceşti migranţi, ci şi despre securitatea sanitară şi bunăstarea tuturor populaţiilor din ţările gazdă”, a mai spus Antonio Vitorino.

Oficialul i-a îndemnat, de asemenea, pe europeni, care sunt angajaţi în discuţii dificile cu privire la o propunere de reformă a politicilor migratorii prezentată de Comisia Europeană, să creeze un sistem durabil pentru salvarea pe mare şi debarcarea migranţilor, după noi naufragii soldate cu victime.

Antonio Vitorino a subliniat că Libia, o ţară cufundată în haos din 2011 şi căreia Uniunea Europeană îi acordă sprijin pentru instruirea Gărzilor de coastă, responsabile cu blocarea plecării migranţilor pe mare, „nu este un port sigur pentru debarcare”. „Migranţii trăiesc în Libia în condiţii mult sub cerinţele umanitare minime”, a spus el.

Pandemia de COVID-19 provoacă presiuni suplimentare asupra migraţiei, a spus şeful OIM. „Sahelul este pe cale să explodeze”, a declarat el, pe măsură ce migranţii africani încearcă din ce în ce mai mult, în pofida pericolelor, să ajungă la arhipelagul Insulelor Canare, în Atlantic, abandonând traversarea prin Mediterana din cauza acordurilor încheiate de UE cu Libia, Turcia şi Maroc.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. europa generoasa fata de copii sai si acum si fata de ceilalti .

  • Si cum ramane cu mortii nostrii? Cei care au crapat/ars degeaba din cauza virusului si a sistemului? Jertfa lor nu valoreaza atat ca noi, rudele indurerate ramase in viata sa aibe prioritate la vaccin??? Ruşine! Cu pocraria asta au intrecut masura!

 2. Hai ca sunt buni. Pe banii cui? UE este fabrica de bani pentru restul planetei ? Statele cu religiei predominant islamica, similara cu a imigrantilor, n-au nicio compasiune ? Sau asta apare doar cand se fac moschei in Europa si se apara extremistii ?

  • Mie parcă nu-mi vine așa de tare să plâng pe umărul vesticilor referitor la problema asta a migranților. Totuși trebuie să ne gândim că statele vestice merită cu prisosință tot ceea ce li se întâmplă. Pe de o parte, au exploatat serios țările de origine ale migranților, pe de altă parte , tot țările astea au sprijinit toate revoluțiile ori chiar au participat la înlăturarea unor dictatori din nordul Africii sau Orientul Mijlociu. Așa dictatoriale cum erau măcar erau niște țări stabile. Au destabilizat toate zona Africii de nord și Orientul iar acum se plâng cât le este de greu cu migranții.

 3. Perfect….cat mai multi migranți…cat mai mult haos😁 Poate așa crapă uniunea asta

 4. Nu știu de unde trag concluzia ratații ăștia de la ONU că nu mai putem de grija „refugiaţilor” care naufragiază în Mediterana!

 5. Da da, masa, casa si-un venit generos pentru tot migrantul, iar europeanu sa plateasca, cu banu’ si cu viata.
  Buna e UE asta!

 6. Ce bun e domnu Vitorino cu banii altora. In 2018 aveau fonduri de 1.8 mld euro, cred ca le ajung sa cumpere cateva zeci de mii de doze de vaccin pentru bietii migranti.
  Pana e disponibil vaccinul mai dureaza si poate ajunge la inchisoare nenea asta intre timp

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.