G4Media.ro

Orban: Vom transmite un semnal ca toate centrele să efectueze analizele de…

Orban: Vom transmite un semnal ca toate centrele să efectueze analizele de coronavirus pentru cei care au sejururi planificate în Grecia/ Testele, cu probe prelevate cu maximum 72 de ore înainte, sunt obligatorii pentru a putea intra în Grecia

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că, după şedinţa pe care o va avea cu ministrul Sănătăţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică, va transmite un mesaj pentru ca toate centrele acreditate pentru efectuarea de teste pentru coronavirus să facă analizele necesare românilor care au sejururi în Grecia, transmite News.ro

Premierul a precizat că sunt peste 120 de centre acreditate. Grecia a anunţat că permite accesul turiştilor pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, doar în baza unui test negativ de coronavirus care să nu fie mai vechi de 72 de ore.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, laTulcea, cum pot face testele cât mai rapid cei care au sejururi în Grecia, având în vedere că unele clinici nu prelucrează asemenea teste în weekend.

“Mâine de la ora 9 am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-Covid şi la această videoconferinţă va fi şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să efectueze aceste analize să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, a răspuns premierul.

El a anunnţat că i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să ia legătură cu ministrul de Externe din Grecia pentru a exista o fluenţă în trecerea punctului de trecere a frontierei de la Kulata.

“Am vorbit cu domnul ministru Aurescu să comunice cu omologul său şi, de asemenea, şi de la celelate nivele să existe un dialog astfel încât să existe o fluenţă în ceea ce priveşte derularea trecerii punctului de frontieră. La unii care au sejururi planificate au testele în principiu, testele sunt arătate şi nu cred că se poate crea un blocaj foarte mare, dar depinde de numărul persoanelor care vor să treacă prin acel punct de frontieră”, a mai afirmat Orban.

Autorităţile elene au anunţat că, începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toţi cetăţenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligaţi să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

Totodată, turiştii au obligaţia de a completa formularul de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form), iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Explozie de pozitivi la cresterea numarului de testari. Va fi interesant.

 2. Ce amabilitate față de turiștii din Grecia,în timp ce pentru cei din tara a ordonat controale împotriva horeca în perioada sejurului turiștilor!!!Probabil cei din Grecia contribuie la PIB-ul României cu mai mult de 1%!!!!Adevarat nationalist!!!!Aăaa,este mai mult …liberal!!!

 3. Dl.Orban, de ce nu vă mobilizați așa si când e vorba de pacienții internați în spitalele de stat, cu test PCR la internare care așteaptă zile intregi internați rezultatul?
  Ei au nevoie de rezultat pentru o operație, pentru o problemă importanta de sănătate. Nu pot intra in analize si operatie fără rezultatul testului.
  In Bucuresti, rezultatele au început să întârzie in ultimul timp.
  Ia, ghiciti, ce se va întâmpla în momentul in care guvernul liberal va permite năvala turiștilor in TOATE centrele acreditate? Centrele sunt deja sufocate. Excursionistii care o taie aiurea in tramvai in plină pandemie sunt mai importanți decât pacienții care au nevoie de operații?

 4. Tibanul din poza e Orban? S-a bronzat omul, ii prieste pandemia.

 5. Sper că nu pe bani publici! De ce atâta grijă pentru turismul grecesc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.