G4Media.ro

Orban: Vom redeschide școlile atunci când condițiile epidemiologice o vor permite. Sperăm…

Orban: Vom redeschide școlile atunci când condițiile epidemiologice o vor permite. Sperăm să nu fie o perioadă prea lungă

Premierul Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, miercuri seara, la România TV, că, într-adevăr, riscul de transmitere a virusului în interiorul școlilor este mai mic, însă funcționarea acestora duce la creșterea aglomerației, a interacțiunilor dintre părinți și bunici și la alte activități care cresc riscul epidemiologic. Premierul a spus că școlile vor fi redeschise atunci când condițiile epidemiologice o vor permite.

„Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, interacţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a admis că nici în prezent nu există pentru toți copiii posibilitatea de a face cursurile online, dar a spus că Guvernul este într-un efort continuu pentru a rezolva aceste probleme, iar numărul copiilor care nu au acces la internet a scăzut considerabil.

„Vom găsi soluții de a permite accesul la educație al acestor copii. Sperăm ca nu va fi o perioadă foarte lungă. Vine țvaccinul… Atunci când conditiile epidemiologice permit redeschiderea școlilor, le vom redeschide”, a subliniat premierul.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.