G4Media.ro

Orban: Există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate…

Orban: Există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie, dar este încă o creştere care nu este îngrijorătoare

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi, la Focşani, că situaţia epidemiologică în România este relativ stabilă şi a îndemnat la respectarea regulilor de protecţie sanitară, relatează Agerpres.

„Situaţia epidemiologică din România este relativ stabilă. Singura creştere îngrijorătoare s-a produs după decizia Curţii Constituţionale, când nu am avut (…) nicio pârghie de a opri răspândirea virusului. Între decizia Curţii şi momentul în care a intrat în vigoare legea, de la un număr mediu de cazuri săptămânal de 370, am ajuns la un număr mediu de cazuri de 1.200. De atunci, există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie, dar este încă o creştere care nu este îngrijorătoare. Nu are o tendinţă de a trece de pe o creştere ţinută sub control pe o creştere în progresie geometrică„, a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a îndemnat pe români să respecte normele de protecţie sanitară pentru a reveni cât mai repede la o viaţă normală.

„Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este acela de a reveni la o viaţă normală cât mai repede. Deja am reluat activitatea în foarte multe domenii care au fost supuse restricţiilor. Îi îndemn pe români să respecte regulile de protecţie sanitară. Cu cât mai mulţi români sunt mai riguroşi în respectarea regulilor de protejare, cu atâta normalitatea va fi mai stabilă şi va putea să permită dezvoltarea economică, să permită o viaţă cât mai aproape de normal pentru fiecare român. Respectaţi regulile, purtaţi mască. Respectaţi regulile de igienă, păstraţi distanţa de protecţie sanitară şi lucrurile vor merge spre bine. (…) Cu cât se respectă regulile mai strict, cu atâta riscul de creştere a numărului de persoane infectate este mai mic”, a spus premierul.

Citește și Centrul European pentru Prevenirea Bolilor, foarte îngrijorat de evoluția epidemiei de COVID-19 în România, recomandă aplicarea unor măsuri stricte de prevenție și avertizează că riscul pentru populație este ridicat

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Este o creștere că s-a întors lumea la serviciu, nu pentru că nu știu ce imensă relaxare ar fi avut loc la 1 septembrie.
    Nu identifică el cauza, dar gestionează perfect pandemia :))

  2. Interesant ca ECDC se ingrijoreaza vs. Orban, care nu… 1500 de morti pe luna, nimic ingrijorator… In zece luni, daca e constant, vom avea inca 15000 de morti, aici se mai adauga cei care raman cu sechele pe viata. O nimica toata…

    Daca creste exponential, putem avea si noi ca Italia 30000 de morti pac in 4 luni. Hai sa radem si glumim, batem pesedeul si am rezolvat.

  3. Gogu,subscriu!Au rezolvat tot dar, psd-ul le sta ca o nuca in gât!!!Pana in 27 pot sa fie 5000 de confirmati pe zi,trebuie votat!!!!Dupa….mai vedem ce facem!!!Vor scade confirmatii inainte cu vreo două săptămâni înainte de parlamentare!!!!Dar,cu optimismul lui Tătaru, sfârșitul lui octombrie ne scapa de cocoase,de fierastrau,de platou,de valul 2 si bineinteles de lockdown!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.