G4Media.ro

Orban se declară optimist și după discuția cu UDMR, deși încă nu…

Orban se declară optimist și după discuția cu UDMR, deși încă nu a obținut susținerea pentru Guvern

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declarat optimist și după discuția cu UDMR, deși încă nu a obținut susținerea Uniunii pentru învestirea Guvernului. Orban a precizat că discutat cu Kelemen Hunor și lista miniștrilor și că nu au fost „obiecții serioase”.

„Au fost niște întrebări de bun simț privind anumite domenii cărora UDMR le acordă o atenție specială. De asemenea, am avut discuții cu privire la necesitatea unei rectificări bugetare, pentru că este clar că foarte multe instituții și autorități locale nu pot să încheie anul în condițiile actualelor reglementări în domeniul bugetar. Evident am avut o discuție referitor la structura unui viitor buget, în care împărtășim puncte de vedere similare, să existe o pondere mai mare a investițiilor. Am discutat despre posibilitatea de a utiliza fonduri europene în special din cadrul programului POIM și de a cere acordul Comisiei Europene ca sumele pe care e clar că nu avem capacitatea de a le absorbi să poată fi utilizate pentru Programul Operațional Regional în cadrul unor investiții care sunt derulate de autoritățile locale”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că a fost „o discuție serioasă, la obiect, o discuție legată de foarte multe elemente ale programului de guvernare”.

„După această discuție, sunt optimist în privința susținerii din partea UDMR”, a mai declarat premierul desemnat.

În privința alegerii primarilor în două tururi, Orban a spus că nu au ajuns la un consens. „Aici le-am spus că nu putem să ne modificăm punctul de vedere. PNL a înaintat un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi și nu poate să renunțe la susținerea acestuia.”

Liderul PNL a spus că este împotriva emiterii ordonanțelor de urgență atunci când nu există situații de urgență și când nu există temei constituțional.

„Orice întrebare la orice posibili candidați la orice portofoliu pentru care a existat interes, noi am informat. (…) Nu a existat o obiecție serioasă față de unul dintre candidați”, a precizat Orban.

El a precizat că va face publice numele miniștrilor desemnați doar după finalizarea negocierilor și aprobarea în structurile de conducere ale PNL.

Despre reprezentanții UDMR care există în eșaloanele 2-3 din instituții, Ludovic Orban a spus că este vorba de oameni aflați pe posturi „mai mult pe bază de profesionalism și mai puțin pe bază de apartenență politică”.

„N-am purtat niciun fel de discuție legată de numiri în funcții care să reprezinte o condiție pentru susținere”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la finalul negocierilor cu liberalii, că formațiunea pe care o conduce nu a ajuns la un consens pentru susținerea Guvernului Orban, menționând că luni va avea o discuție și cu parlamentarii maghiari înainte de a lua o decizie.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. PNL incepe sa devina pe zi ce trece PSD galben. Mi-e ciuda ca Romania nu poate scapa de acesti pseudo-politicieni penibili. Nu sunt genul care zice ca toti sunt la fel, dar modul in care PNL a inceput sa cedeze si sa faca compromisuri, incepe sa-mi provoace o greata imensa. Daca ciuma rosie ajunge din nou la putere, putem inchide lumina si sa ne carabanim din tara asta pe care romanii o distrug incet, incet.

  2. tampit sa fie UDMR daca sustine un asa partid sovin de 100 de ani

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.