G4Media.ro

Orban: Pe rezultatele testărilor pe ultimele 5 zile, constatăm o oarecare tendinţă…

Orban: Pe rezultatele testărilor pe ultimele 5 zile, constatăm o oarecare tendinţă de plafonare a cazurilor de COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, în ultimele două săptămâni, a existat un risc de a intra pe o „progresie geometrică” în privinţa creşterii numărului de cazuri cu COVID-19, însă acum se constată o tendinţă de plafonare a acestui număr, relatează Agerpres.

„Trebuie să vă spun prudent că a existat un risc, în ultimele două săptămâni, de intrare pe o progresie geometrică (în privinţa numărului de cazuri – n.r.). Pe rezultatele testărilor pe ultimele 5 zile, constatăm că am oprit această creştere, ba chiar este o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai de aceea, pe lângă deciziile care existau anterior, am decis să suplimentăm măsurile”, a afirmat Orban.

El a spus că urmăreşte cu maximă atenţie efectele acestor măsuri.

„Obiectivul nostru este să luăm toate măsurile necesare pentru a stopa creşterea şi de a intra pe un trend descendent, fiecare caz este un motiv de îngrijorare”, a adăugat Orban.

Citește și

Iohannis: Măsurile luate împotriva epidemiei deja dau primele rezultate. De trei săptămâni avem maximum 10.000 de cazuri zilnice / Mesaj către prefecți: fermitate, claritate, comunicare, dar să nu fiți sursă de știri panicarde

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Penelistii par multumiti cu 10 mii de infectati zilnic.
    Iar daca acest numar nu va creste considerabil in acest al doilea val atunci guvernarea va fi considerata de succes.

  2. Bai Sica asa ai zis si cand erau 4000…tu esti dus rau…

  3. O plafonare cu pozitivare de 25% poate fi de fapt orice. Daca maine avem tot 10.000 cu pozitivare de 30%, inseamna o limitare provenita din testele putine, tinute intentionat putine… Deci minciuna de campanie. Mai bine tine inca un moment de reculagere cum ai tinut cand erau 2000 de morti, ca stim cat iti pasa. Acum sunt 8000…

  4. Plafonarea e in capul lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.