G4Media.ro

Orban: Opoziţia a avut majoritate / Dragnea şi Iordache nu mai au…

Orban: Opoziţia a avut majoritate / Dragnea şi Iordache nu mai au voie să conducă nicio şedinţă de vot final

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Opoziţia a avut, miercuri, majoritatea în Camera Deputaţilor, iar cele două proiecte de hotărâre de revocare din funcţie a preşedintelui forului legislativ, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache au fost regulamentare şi urmează să fie supuse votului, context în care cei doi nu mai au voie să conducă şedinţele de vot final, transmite Agerpres.

„Astăzi, Opoziţia a avut majoritate şi am reuşit desemnarea ca preşedinte de şedinţă a lui Marilen Pirtea, care este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi introducerea pe ordinea de zi şi dezbaterea celor două proiecte de hotărâre, respectiv proiectul de hotărâre de demitere a lui Dragnea şi proiectul de hotărâre de demitere a lui Florin Iordache. Urmează votul final. (…) Ce este cert este că nici Dragnea şi nici Iordache nu mai au voie să conducă nicio şedinţă de vot final, pentru că sunt obligaţi să introducă pe ordinea de zi aceste proiecte de hotărâre, iar Regulamentul Camerei stipulează clar că nu au voie să conducă şedinţa în cazul în care sunt supuşi procedurii de revocare. Astăzi, am arătat că printr-o mobilizare bună şi prin negocieri am reuşit să formăm o majoritate favorabilă demiterii lui Dragnea. Faptul că nu s-a ajuns la votul final se datorează în exclusivitate încălcărilor flagrante ale Regulamentului, care au fost săvârşite de Florin Iordache, dar bătălia continuă şi vom depune toate eforturile să ducem la bun sfârşit această propunere care este aşteptată cred de 90% din populaţia României”, a declarat pentru AGERPRES Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, cele două proiecte de hotărâre privind revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache de la conducerea Camerei au fost regulamentare.

„Baza legală a proiectului de hotărâre (n.r. – de revocare a lui Liviu Dragnea) este conferită de două hotărâri ale CCR, una dintre ele dată după revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase şi înlocuirea ei cu Valeriu Zgonea în 2012. În plus, am înaintat şi un proiect de hotărâre de demitere a lui Florin Iordache. Tactic, pentru că există o prevedere regulamentară care interzice unui vicepreşedinte sau preşedintelui Camerei dacă este supus procedurii de revocare să conducă şedinţa. Ne-am confruntat cu refuzul total neregulamentar, disperat al lui Florin Iordache de a părăsi conducerea şedinţei. În ciuda tuturor argumentelor legale, regulamentare, constituţionale pe care reprezentanţii PNL şi ai celorlalte formaţiuni din Opoziţie le-au formulat, Florin Iordache, în disperarea de a-şi apăra şeful, s-a legat cu lanţuri de fotoliul de preşedinte de şedinţă, sfidând Regulamentul”, a afirmat preşedintele PNL.

Orban a susţinut că reprezentanţii Puterii au fost „penibili” şi au pierdut majoritatea.

„Dacă aveau majoritatea, de ce nu au supus la vot? Cum să refuzi să introduci pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care este iniţiat în mod regulamentar? Cum să te încăpăţânezi să conduci o şedinţă în condiţiile în care prevederile Regulamentului îţi interzic să conduci o astfel de şedinţă? Ce s-a petrecut astăzi din partea PSD, mai ales, (…) a fost de un penibil absolut şi a arătat disperarea şi degringolada în care se găseşte acest partid, iar din punctul meu de vedere parlamentarii PSD trebuie să aleagă cine se salvează – ori îl salvează pe Dragnea, ori salvează PSD, pentru că menţinerea lui Dragnea în fruntea Camerei Deputaţilor aduce grave prejudicii de imagine României în plan internaţional şi este împotriva voinţei cvasi generale din populaţia României”, a arătat liderul PNL.

În opinia sa, Liviu Dragnea s-a comportat ca un „laş”.

„S-a ascuns ca un şobolan într-o gaură de pământ. Probabil şi-a forţat puţinii pretorieni care i-au rămas în jur să facă orice este posibil ca să fie salvat, dar convingerea mea este că, astăzi, inclusiv în Camera Deputaţilor, Dragnea nu mai are susţinerea majorităţii deputaţilor, că există foarte mulţi parlamentari din majoritatea guvernamentală care ar putea să voteze demiterea lui din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, zilele lui Dragnea sunt numărate şi mai devreme sau mai târziu vom reuşi eliberarea României de sub călcâiul clanului lui Dragnea”, a subliniat Orban.

Întrebat dacă este un moment bun pentru depunerea moţiunii de cenzură, Orban a răspuns: „Urmează şi moţiunea de cenzură”.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Spulberati-l!

  • Ce mi place mie cum comenteaza # REGRESIVII FARA sa aiba habar de legi si regulamente.

   Mai grav este ca „balalaika” si cu terminatoarea care a facut facultatea la moscova (turcanca – pt neinitiati) abereaza in continuare pt ca lumea sa puna botul.

   Capitolul I
   Organizarea Camerei Deputaţilor
   SECŢIUNEA 1
   Constituirea Camerei Deputaţilor

   Art. 26. –

   1)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă, când se schimbă majoritatea politică din Camera Deputaţilor, de către majoritatea deputaţilor.

   „(2)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă şi la cererea a minimum o treime din numărul total al deputaţilor, în una dintre următoarele situaţii:

   a) încalcă prevederile Constituţiei României;

   b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor sau ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

   (3) Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus.”

   Art. 27. – (1) Revocarea din funcţie a oricăruia dintre ceilalţi membri ai Biroului permanent poate fi solicitată de grupul parlamentar care l-a propus.

   (2)*) Revocarea din funcţie a oricăruia dintre ceilalţi membri ai Biroului permanent poate fi propusă şi la cererea a minimum o treime din numărul total al deputaţilor, în una dintre următoarele situaţii:

   a) încalcă prevederile Constituţiei României;

   b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor sau ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

   http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=regcd1_1

 2. Asa sa faceti, cum ii prindeti in ofsaid, cum le anulati conducerea.

 3. Bine, anulati aberatiile legislative ale PSD! Urgent!

 4. Orban e un bou ! Visează la putere, dar va suge pula împreună cu toți pișăcioșii din opoziție.

 5. Ăsta e bou. Degeaba ati avut majoritate, vită, ca nu a fost cvorum, adica doar voi ati fost prezenti. Cu alte cuvinte ati fost cei mai tari din parcare, dar in parcare nu mai era nimeni :)))))

 6. Ludo, are dreptate de data asta ! Ala de-i put dintii, dar din jena fata de lipsa lui de jena, nimeni nu i-o spune in fata, se ascunde mereu in situatii grele ca un SOBOLAN (nu ca un hamster- sa nu jignim animalutul asta) !

  Unde sunt majoritatile zdrobitoare cu care a plecat la lupta PSD cu aproape doi ani in urma ?

  PSD profita de faptul ca l-au prins la ananghie pe prostul ala fudul de Cariceanu si acum il amana din saptamana in saptamana cu problema lui, ca daca i-ar rezolva-o, apai chiar ca ar fugi si asta de ei mancand pamantul si l-ar lasa in curul gol pe Dragnea !

  PS. Ha-ha-ha ! „Maretia” guvernarii PSD-ALDE !

  PPS. Pai daca rezisti sunt doar niste fire de praf in fata istoriei, atunci PSD-ALDE sunt doi rahati ingemanati, (unul mai mare si altul mai mic) in asteptarea intalnirii cu Istoria !

  PPPS. Dar cum spunea ala ? ” Vor ajunge la groapade gunoi a Istoriei” ! De fapt in vidanja Istoriei :)))))))

 7. Stie cineva ce mai face Ludovic Orban? Multumesc.

 8. Se îmbată,cântă (la altă masă bineînțeles),sare cu zdrențele #rezist prin piețe și nu în ultimul rând suge pula ! Muie Orban ,muie PNL !

 9. Se simte multa disperare la postacii PSD, se agita precum gandacii de bucatarie ! pare ca se apropie sfarsitul infractorului de Teleorman

  • Mai degrabă se apropie sfârșitul lui mă-ta decât al PSD-lui sau al lui Dragnea ! Visezi ca după o doză mare ,trezește-te haștag !

 10. Azi in timpul zaverei cu boxe si microfoane aduse de acasa de opozitie , s-a numarat cate voturi au fost pt demiterea lmustaciosului si lu ciordache .125 -Uraaa! Berbecii de la opozitie a uitat ( intentionat?) insa SA NUMERE CATI AU FOST IMPOTRIVA inlocuirii( sic). Dupa care acestia au anuntat victoria contra lu Dragnea!i .Cativa mai mobilati la cap din PNL , dandu-si seama de GOGOMANIA facuta divulgand cifra voturilor INSUFICIENTE pe care au declarat-o , au dat-o la intors spunand ca, de fapt, nu au vrut sa ii dea jos pe cei doi , ci …sa puna pe ordinea de zi acest lucru! In toiul luptei- nu putem decat saluta-reaparitia procurorului de elita jean de la Craiova ( zis Uncheselu) , care ca dicipol al lu covesi A ORDONAT chemarea IMEDIATA la deneea a celei ce URMA a prezida sedinta camerei daca reusea pe ciordache sa il dezlipeasca de scaun!Astfel ca in locul ei sa fie pus PESTE RAND ca sef de sedinta dl Pirtzaiala de la pdln – omu lu coldea de la timisoara ! Cel care a facut-o doctorita pe regretata de la deneea!Si pe el profesor! Pana la urma s-a ales prafu de tot acest plan de…Oscar! Nemernicu de ciorache, ca un catar, nu a vrut sa se miste de pe scaun , in ruptu capului Ba mai mult, n-a vrut sa vorbeasca la telefon nici cu 6 case care vroia sa il faca, pe loc, acolo, sef PSD !Saptamana viitoare circu se reia la incurajarile nepenalului cu 47 dosare : E adevarat ca PSD a pierdut majoritatea in Camera Insa DOAR CA PARTID Tare m-as indoi ca ceilalti din coalitie sa se infrateasa cu cei din opozitie si sa renunte la ciolan, pt pielea ursului din padure !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.