G4Media.ro

Orban: Nu am avut niciun fel de informaţii, nici eu, nici alţi…

Orban: Nu am avut niciun fel de informaţii, nici eu, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu a avut informaţii nici el, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. El a spus că încercarea unora de a face o legătură între Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare, transmite News.ro.

Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, la Realitatea Plus, că nu a luat decizia de a-l schimba pe directorul Unifarm Adrian Ionel pentru că era complicat să facă acest lucru în plină pandemie, dar şi pentru că procedura de schimbare a unui manager este destul de complicată.
“Toată lumea încearcă să creeze o legătură între Guvern şi directorul Unifarm. Deci noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Era complicat să îl schimbi din funcţie pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, este destul de complicat, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului. (…) Nu am avut niciun fel de informaţii nici eu, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun”, a declarat Ludovic Orban.
El a spus că, dacă cineva a greşit la Unifarm, atunci trebuie să plătească.
“Dacă au existat acte de corupţie şi dacă DNA are aceste date privitoare la fapte de corupţie, dacă cineva a greşit, trebuie să fie pedepsit. Încercarea penibilă a unora de a face legătură între Unifarm, directorul Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare”, a mai afirmat premierul Orban.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva .

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ei lasa bre orbane ca le-ati aflat din presa ca de obicei. Voi sinteti niste ingerasi ca si ciuma rosie, nu stiti nimic nici ca partidul la putere fura prin toate institutiile statului. Habar n-aveti ca va intra bani la partid. hai sictir!

  2. intregul stat e corupt, e peste tot, nu poti sa arunci un ac fara sa dai de un hot

  3. S-a jucat derbyul campionatului de fotbal cfr-craiova. Nimic pe g4 ?

  4. Cum nu ati stiut, Orbane, ca individul e plin de bube, de ce nu l-ati demis inaintea pandemiei, au fost cateva LUNI bune pana la pandemie, ia uite ce scria Presa despre individ:
    https://www.libertatea.ro/stiri/document-cine-are-pe-mana-un-sfert-de-miliard-de-euro-pentru-covid-19-seful-unifarm-a-fost-prins-cu-18-nereguli-de-catre-corpul-de-control-si-dupa-colectiv-2959379

  5. Lui Ionel ii expira mandatul pe 14 iulie asa ca ajutat de pandemie a vrut sa dea si el tunul vietii lui !

    PS. E adevarat ca pandemia a venit cam din scurt si asta i-a si cauzat ! :))))

  6. Cata intelegere!!!Nu v-a împiedicat cu nimic să schimbați prefecții,directorii Anaf,directorii din spitale,directiile de munca si casele de sanatate si de pensii,sa numiti procurori,etc!!!!V-ati „opintit „la UNIFARM!Cata subestimare pentru poporul român!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.