G4Media.ro

Orban: Licitația pentru măști de la Ministerul Sănătății e blocată de o…

Orban: Licitația pentru măști de la Ministerul Sănătății e blocată de o firmă abonată la contracte cu Primăria București

Premierul Ludovic Orban a acuzat luni o firmă apropiată de PSD că blochează licitația pentru 115 milioane de măști de protecție destinate persoanelor vulnerabile.

”Procedura de achiziție a Ministerului Sănătății, atribuită cu prețul de 0,68 de lei /mască, a fost contestată de o firmă abonată la contracte cu primăria Capitalei”, a declarat luni Orban de la tribuna Parlamentului, unde a participat la ”ora premierului”.

G4Media.ro a scris în premieră că licitația, câștigată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, prin compania Naguma, a fost contestată de firma Best Achiziții, care a câștigat contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București.

Firma Best Achiziții e deținută acum de Alexandru Vlad Mihai Cristescu, potrivit portalului Confidas, iar administrator este Mihaela Elena Neagu, care în trecut a fost acționar al firmei.

Orban a fost invitat să dea detalii despre presupusa legătură cu Unifarm, după ce DNA a început urmărirea penală a fostului director general al companiei de stat, acuzat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte.

”Sincer, sunt uimit de subiectul pus în dezbatere pentru care e utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților. Acest subiect mi se pare că nu are legătură directă cu activitatea mea de premier. Se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și o cercetare a unei instituții a statului. În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără fundament între mine și activitatea unei societăți a statului despre care există o anchetă în curs. Mă bucur că există o anchetă, arată că instituțiile statului își fac datoria”, a spus Orban despre subiectul anchetei de laa Unifarm.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, l-a acuzat pe Orban că a fraudat licitațiile din pandemie, spunând că un contract de 12 milioane de euro acordat unei firme de băuturi alcoolice pentru livrarea de măști ”era paravan pentru primul tun dat de PNL în pandemie”.

Foto: Mihaela Neagu (Best Achiziții) / Gazeta Sporturilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. FESENEU.: nu are țara măști si nici nu se fac licitații pentru achizițiile de măști , vai câtă grijă !!!
  Răspunsul FESENE-ULUI: BLOCHEAZĂ ACHIZIȚIA DE MĂȘTI PRIN LICITAȚIE ..așa mascat printr-o firmă abonată la ciolanul Primăriei Capitalei care ce să vezi ..e condusă de FESENEU.
  Țara are un număr redus de infestați și este aproape să iasă din pandemie .. Ce să vezi ? Instutuțiile controlate de FESENEU ( KĂKĂRĂI, PRIMA AVOCATĂ A POPO, Parlamentul condus de instabilul si interimarul Ciolacu) dau legi și anulează restricții prin care pe străzi umblă liberi ”ZOMBI” bolnavi de Covid ,…așa să fie ” bine” pentru țară !

 2. Adică nici astăzi încă nu sunt livrate și distribuite?!!!! Ce tara de căcat!

 3. PSDul o adunatura de infractori.Trebuie modificata legea achizitiilor publice,elaborarea caietelor de sarcini,Oficiul de solutionare al contestatiilor si termene de max. 1 luna pentru hotararile definitive in instanta.Actuala legislatie lasa liber la coruptie pe bani publici!

 4. Șică ar trebui să-l dea în judecată pe Ciolanu pt. calomnie.
  Dacă nu o face lasă impresia că e adevărat ce spune. Ciolanu nu se va putea apăra că a făcut o declarație politică.

 5. bataie intre hoti

  • Sa stii. Firmele oneste si independente nici măcar nu se mai obosesc sa trimită oferte si nu doar pentru echipamente medicale, ci in general.

   De ce sa mai risipești resurse si timp (timpul înseamnă bani) cand se știe ca atât actualii cât si precedenții decidenți atribuie contractele la firmele de partid si ale prietenilor care le finanțează campaniile si alimenteaza conturile personale. Iar dacă nu ofertează niciuna din categoriile astea, ci firme independente care nu dau mita, pur si simplu anulează licitația si găsesc un rahat mic ca si motiv!

 6. Pai dle Orban, nu i-ati sustinut pe psdisti si gabriela firea acum 4 ani la primaria capitalei? Cine a venit cu cinci candidati, doar doar iese firea. Cine uita momentul Predoiu?
  Spuneti de ce am votat intr-un singur tur la sfortarea pnlului. Spuneti de ce acum votam tot intr-un singur tur? Toata lumea a fost de acord ca primarul ales intr-un singur tur (cu alti vreo zece candidati cati o sa mai gasiti voi) e lipsit de reprezentativitate.
  De ce, dle Orban? De ce?

 7. Mihaela Neagu are impresia ca mafia achiziților, cu Cnsc în frunte, o va lăsa ca să câștige licitatia? Tare proastă mai e, nu știe ca orice reclamatie face ie respinsă în minutul următor. Mai stai o tură, pânâ la pandemia viitoare.