G4Media.ro

Orban confirmă informațiile Edupedu.ro privind statutul Cercetării: Din minister de sine stătător…

Orban confirmă informațiile Edupedu.ro privind statutul Cercetării: Din minister de sine stătător se transformă în departament, condus de un secretar de stat

Premierul Ludovic Orban a confirmat astăzi informațiile publicate în exclusivitate de Edupedu.ro cu privire la statutul Cercetării: din minister de sine stătător, se transformă în departament condus de un secretar de stat. Anunțul a fost făcut la preluarea mandatului de ministru al Educației și Cercetării de către Monica Anisie. Cercetarea a mai fost simplă direcție în Ministerul Educației în 2004, după care a avut fie statut de Autoritate Națională condusă de secretar de stat, fie a fost minister în sine, ordonator de credite.

Cercetarea “va fi departament condus de un secretar de stat”, a declarat premierul. Acesta a precizat că “degeaba ai un minister, dacă aloci 0,17% din PIB pentru cercetare. Cu siguranță va crește alocarea”.

Orban a afirmat că, “pe exercițiul financiar 2014-2020, din păcate România este pe ultimul loc ca și sume obținute din bugetul UE pe proiecte de cercetare”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Jana nu e moarta, Jana se tranforma!

    • Aoleu !

      Pai nu urla lumea ca tb sa dam importanta cercetarii ?

      A, uitasem ! Era vorba de cercetarea facuta de procurori !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.