G4Media.ro

Opt spectacole sold out la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu…

Foto credit: FITS 2019, Sebastian Marcovici

Opt spectacole sold out la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) din 21-30 iunie

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) au anunţat, luni, că s-au vândut deja toate biletele la opt spectacole, ceea ce demonstrează „interes fără precedent pentru FITS”, potrivit unui comunicat de presă trimis Agerpres.

„Primele zile de vânzare a biletelor pentru cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu au adus un interes fără precedent şi un număr mare de spectacole sold-out! Nu mai puţin de 8 spectacole cu 14 reprezentaţii sunt în acest moment sold-out, iar multe alte spectacole mai au foarte puţine bilete disponibile”, au arătat organizatorii FITS.

Preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, afirmă că „este un moment istoric” pentru festival.

„Este un moment istoric pentru FITS ! În primele două ore s-a vândut mai mult de jumătate din numărul biletelor de anul trecut. E incredibil ! Am primit telefoane de la oameni care au cumpărat bilete la spectacolul lui John Malkovich cadou de Paşte pentru familie. Ne bucurăm că oamenii aleg să aducă emoţie în casele lor prin intermediul Festivalului ! Este, de fapt, ceea ce ne-am dorit încă de la prima ediţie, acum 31 de ani: să facem totul cu bucurie pentru publicul FITS, care ne este prieten pe viaţă”, a declarat Constantin Chiriac.

Spectacolele sold-out după primul weekend sunt: „La câţiva oameni distanţă de tine” – spectacolul semnat de Radu Afrim, o coproducţie TNB – Centrul Cultural „George Coşbuc” Bistriţa (23 iunie), „Balena” – spectacolul lui Andrei Huţuleac de la Teatrul Metropolis (ambele reprezentaţii, de pe 29 şi 30 iunie), „Caligula” – spectacolul semnat de regizorul ucrainean Ivan Uryvski (două reprezentaţii, pe 25 şi 26 iunie), „Freamătul sufletului” – spectacolul în care joacă actriţa franceză Isabelle Adjani (26 iunie), „Cafe Bonheur” – spectacol scris şi regizat de Matei Visniec în Portugalia (ambele reprezentaţii de pe 28 iunie), „Era solstiţiului de vară… ultimul vis al umanităţii” – spectacolul semnat de regizorul japonez Kazuyoshi Kushida (22 iunie), cele trei reprezentaţii ale spectacolului „În singurătatea câmpurilor de bumbac” (pe 26, 27 şi 28 iunie), precum şi ambele reprezentaţii ale spectacolului „Faust” (29 şi 30 iunie).

Alte spectacole mai au foarte puţine locuri disponibile, cum ar fi „Povestea prinţesei deocheate”, „Carmen”, „Nocturn flamenco”, „Acumulări”, „Aşteptându-l pe Godot” sau premiera mondială semnată de Pippo Delbono, „Trezirea”.

Publicul este încurajat să se bucure şi de bogata ofertă de spectacole online. „Caligula”, unul dintre spectacolele sold-out în acest moment, va putea fi urmărit şi online, alături de concertele Corului Madrigal din deschiderea şi din închiderea FITS 2024, spectacolul „Carmen” al Barcelona Flamenco Ballet Company sau spectacolul „Circ în stil african” al Cirque Kalabante.

Unul dintre cele mai aşteptate spectacole din această ediţie a FITS este „În singurătatea câmpurilor de bumbac” cu John Malkovich şi Ingeborga Dapkunaite. Toate biletele pentru reprezentaţiile programate pe 26, 27 şi 28 iunie s-au vândut în numai o oră, fiind unul dintre cele mai rapide sold-out-uri din istoria FITS. Marele actor american John Malkovich va fi prezent anul acesta în premieră în cadrul FITS şi va fi distins cu o stea pe Aleea Celebrităţilor, alături de alte şase nume importante din lumea artelor spectacolului.

„Faust” este un succes cu casa închisă de 17 ani. Cel mai rapid sold-out din acest an a fost pentru reprezentaţia „Faust” de sâmbătă, 29 iunie. Biletele pentru spectacolul TNRS, care a avut premieră în 2007, s-au vândut în numai 30 de minute.

„Interesul crescut pentru FITS a făcut ca traficul pe site şi interacţiunile din social media să depăşească noi recorduri. Astfel, traficul pe site a depăşit recordul de anul trecut, înregistrând o creştere de 10%, cu peste 10.000 de vizitatori care au intrat în primele zile pentru a consulta programul şi a achiziţiona bilete. Pe social media peste 40.000 de utilizatori au văzut mesajele FITS şi au interacţionat cu conţinutul pe Facebook şi Instagram. Programul spectacolelor indoor, outdoor şi online pentru ediţia din acest an, care are loc la Sibiu între 21 iunie şi 30 iunie, a fost anunţat de Preşedintele FITS, Constantin Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 18 aprilie, la Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ Sibiu. Biletele au fost puse în vânzare o zi mai târziu, pe 19 aprilie, pentru ca publicul să aibă ocazia să consulte programul”, se mai arată în comunicat.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – cu tema PRIETENIE – se desfăşoară între 21 şi 30 iunie şi programează peste 800 de evenimente indoor, outdoor şi online. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...