G4Media.ro

„Opriți linșajul împotriva lui Gerard Dapardieu” – 56 de personalități culturale intervin…

sursa foto: Captură video

„Opriți linșajul împotriva lui Gerard Dapardieu” – 56 de personalități culturale intervin în favoarea actorului francez acuzat de abuzuri sexuale

Aproape șaizeci de personalități din lumea culturii au denunțat „linșajul” lui Gérard Depardieu, anchetat pentru viol din 2020 și aflat în centrul unui scandal devenit o problemă politică și mediatică în urma unui documentar difuzat pe France 2, într-o opinie publicată luni 25 decembrie seara pe site-ul cotidianului Figaro, citat de BFM-TV.

Printre aceștia se numără regizorul Bertrand Blier, actrițele Nathalie Baye, Carole Bouquet (fosta parteneră a lui Depardieu) și Charlotte Rampling, actorii Jacques Weber, Pierre Richard și Gérard Darmon, precum și cântăreții Roberto Alagna, Carla Bruni (soția fostului președinte Nicolas Sarkozy), Arielle Dombasle și Jacques Dutronc.

„Gérard Depardieu este probabil cel mai mare dintre toți actorii. Ultimul monstru sacru al cinematografiei. Nu mai putem rămâne tăcuți în fața linșajului care se abate asupra lui, în fața torentului de ură care se revarsă asupra persoanei sale, fără nuanțe, în cel mai complet amalgam și în disprețul prezumției de nevinovăție de care s-ar fi bucurat, ca toată lumea, dacă nu ar fi fost gigantul cinematografiei care este”, scriu ei în textul publicat de Le Figaro.

Un atac la adresa „artei”

„Când oamenii îl atacă în acest fel pe Gérard Depardieu, ei atacă arta. Prin geniul său de actor, Gérard Depardieu contribuie la influența artistică a țării noastre. (…) Orice s-ar întâmpla, nimeni nu va putea șterge vreodată amprenta indelebilă a operei sale, care a marcat epoca noastră. Restul, tot restul, ține de justiție; numai de justiție. În exclusivitate”, au adăugat ei.

Președintele Emmanuel Macron și membri ai familiei actorului, printre care fiica sa Julie, s-au exprimat deja public în apărarea lui Gérard Depardieu, care este anchetat în urma uneia dintre cele două plângeri depuse împotriva sa în Franța și care sunt negate de actor.

Difuzarea recentă a unui reportaj despre actor în cadrul emisiunii „Complément d’enquête” de pe France 2 a provocat o undă de șoc, cu repercusiuni internaționale.

În imagini, Gérard Depardieu, cunoscut pentru interpretarea lui Cyrano de Bergerac, face o serie de remarci misogine și jignitoare la adresa femeilor, inclusiv comentarii cu tentă sexuală la adresa unei tinere.

Grupul France Télévisions a precizat vineri că acest ultim pasaj a fost „autentificat” de un executor judecătoresc. Această reacție a venit după declarații ale președintele Macron la France 5 care au sugerat că secvența ar fi fost editată, așa cum susținuse anterior familia actorului.

De la izbucnirea scandalului, Gérard Depardieu a fost radiat din Ordre national du Québec și i s-a retras titlul de cetățean de onoare al municipalității din Estaimpuis (Belgia), în timp ce statuia sa de ceară a fost retrasă de la muzeul Grévin din Paris.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum sar hienele sa aere o mizerie de om.

  2. Erata……sa apere