G4Media.ro

Operațiune de salvare dramatică: Un băiețel de zece ani care suferă de…

Operațiune de salvare dramatică: Un băiețel de zece ani care suferă de autism a fost găsit de  un voluntar într-o pădure la 9 kilometri de locul unde a dispărut de lângă mama sa 

Copilul de zece ani dispărut într-o pădure din Gorj, a fost găsit, vineri seară, de un voluntar, la 9 kilometri de locul unde a dispărut de lângă mama sa. Operaţiunea de căutare a băiatului care suferă de autism a fost dificilă, el neputând fi strigat şi neconştientizând pericolele.

”Speriat, dezorientat şi tremurând de frig. Aşa l-a găsit un voluntar, din Motru, pe Alex, minorul care se pierduse în pădurea din Ciuperceni. Părinţii ne-au spus că pe minor, fiind un copil cu nevoi speciale (autism – n.r.), îl sperie zgomotele, astfel că nu era o idee bună să îl strigam, în speranţa că ne va auzi şi se va îndrepta către noi. Soluţia a fost să străbatem pădurea în lung şi-n lat, încrezători că vom da de urmă minorului”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii IPJ Gorj.

Potrivit acestora, părinţii copilului au precizat că acesta nu conştientizează pericolele, nu are frică de animale, întuneric sau apă.

”Ne puteam aştepta la ce era mai rău, dacă nu îl găseam în scurt timp, deoarece se lăsase deja întunericul de câteva ore bune. Astăzi s-a evitat o tragedie, prin aceea că un copil a scăpat nevătămat dintr-o întâmplare care îi putea fi fatală. Minorul a fost găsit de domnul Cristi, un voluntar din Motru, la aproximativ 9 km de locul dispariţiei, respectiv în zona satului Olteanu şi a fost încredinţat părinţilor, întorcându-se în sânul familiei”, au mai transmis poliţiştii din Gorj.

La operaţiune de salvare au participat peste 100 de voluntari, reprezentanţi ai ISU, IJJ, SDN, Salvamont, echipei de off-road, reprezentanţilor Asociaţiei de vânătoare, Direcţiei Silvice, Poliţiei Locale Motru şi autorităţilor publice locale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Bravo voluntarilor!

  2. Acume ne-ar trebui niste voluntari sa ne gaseasca si politistii adevarati de la sectia 8 politie in timp ce duduie muzica din masini in fata nonstopurilor „inchise” iar soferii fac hora cu sticla de alcool in mana, iar echipajele trec cu zambetul pe buze

  3. Bravo! In sfarsit si o veste buna!

  4. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Jos pălăria pentru cei care își rup din timpul lor, poate de odihnă, după ce se întorc de la muncă, să participe voluntar la astfel de acțiuni 👏👏👏👏👏