G4Media.ro

ONU: Peste 20.000 de migranţi au murit în Marea Mediterană începând din…

ONU: Peste 20.000 de migranţi au murit în Marea Mediterană începând din 2014

Peste 20.000 de migranţi au murit în Marea Mediterană de când a izbucnit valul migrator în regiune în 2014, a anunţat vineri, la Geneva, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Cel mai recent naufragiu în masă a avut loc la începutul lui februarie, când o barcă având cel puţin 91 de persoane la bord a dispărut în largul oraşului Garabulli din nordul Libiei, conform acestui organism al ONU.

„Faptul că am ajuns la această nouă piatră de hotar cumplită întăreşte poziţia OIM conform căreia există o nevoie urgentă pentru sporirea capacităţii (de căutare şi salvare) în Meditarana”, a precizat într-un comunicat Frank Laczko, analistul-şef pe migraţie al OIM.

De la începutul lunii februarie, au apărut 12 noi cazuri de deces, printre care şi trei cadavre care au fost aduse de apă la mal pe o plajă din Tunisia săptămâna trecută.

Începând din ianuarie, circa 14.000 de migranţi au traversat rutele vestică, centrală şi estică ale mării pentru a ajunge în Europa, în timp ce cel puţin 211 şi-au pierdut viaţa sau au fost daţi dispăruţi.

Anul trecut, circa 100.000 de migranţi au traversat Mediterana, iar 1.885 au murit pe mare.

Deşi numărul deceselor a scăzut în fiecare an după 2016, când peste 5.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Mediterana, proporţia deceselor raportat la încercările de traversare a crescut pe ruta centrală spre Italia şi pe ruta vestică spre Spania.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Să stea în țările lor! Îi mâncă în cur să o ia pe câmpi. Atunci să piară! Europa nu mai are loc pt musulmanii păgâni. Din cauza asta a părăsit marea britanie ue. A devenit țară preponderent musulmană.

  2. Daca prima nava cu migrant ar fi fost torpilata, numarul mortilor ar fi fost de cel mult 200.
    Nimeni din celilalti 19800 nu s-ar mai fi incumetat, prelugindu-si astfel viata pana la adanci batranete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.