G4Media.ro

ONU: Liderul Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a transmis că acordă Israelului…

ONU: Liderul Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a transmis că acordă Israelului termen de un an pentru a se retrage din teritoriile ocupate în Palestina

În discursul virtual adresat Adunării Generale a ONU, liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acordat vineri Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate, ameninţând că, altfel, nu va mai recunoaşte statul evreu în graniţele din 1967, relatează Agerpres, conform AFP.

Mahmoud Abbas a solicitat încă o dată secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională.

Mahmoud Abbas a însoţit această cerere de un ultimatum: Israelul „are un an (la dispoziţie) pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate în 1967, inclusiv din Ierusalimul de Est”.

„Suntem gata să lucrăm în acest an pentru a delimita graniţele şi pentru a rezolva toate chestiunile legate de statutul final” al celor două state viitoare, Israel şi Palestina, a asigurat el.

„Dacă nu reuşim, atunci ce rost are să menţinem recunoaşterea Israelului pe baza graniţelor din 1967?” a mai spus preşedintele Abbas.

În plus faţă de această ameninţare, el a afirmat că ANP va sesiza Curtea Internaţională de Justiţie în termen de un an în legătură cu „legalitatea ocupării teritoriilor statului palestinian”.

Procesul de pace internaţional vizând ajungerea la „soluţia cu două state” este blocat de mai mulţi ani, aminteşte France Presse.

Israelul a respins imediat cererile liderului palestinian.

„Demonstrează încă o dată că nu mai reprezintă nimic”, a reacţionat ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, la discursul preşedintelui ANP.”Cei care sprijină cu adevărat pacea şi negocierile nu proferează ameninţări şi ultimatumuri delirante de la tribuna ONU”, a adăugat acesta.

Sursa Foto: Facebook/Mahmoud Abbas

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Teroriștii islamiști au prins glas și dau ultimatumuri de când e bideu instalat ca președinte și Iranul pe tine spatele. Ha! I-auzi ba arahat, ai putea sa pleci la tine in “țara”.

  • Ai înțeles greșit dragule..teroriștii sunt cei care ocupă cu forța, și nu poporul care stă pe acel teritoriu cu sute de ani înainte ca statul israil să fie inventat de britania!

   Dovadă că încă presa din România este manipulantă în favoarea unui alt ocupator, nu spre mirarea nimănui care știe adevărul, de aceeași parte ca și ocupatorii Palestinei.

 2. Good job Israel!

 3. Bai esti prost, bai esti nebun? Dai termene Israelului? Ma rog…… daca vrei sa dispari, treaba ta…

 4. Dacă nu, ce faceti dupa un an? Sau asta face parte din înțelegerea cu Rusia pentru a „contracara” China? Maneaua asta cu China cea periculoasa nu prea mai e la moda. Cantati altceva. Nu de alta, dar stim ca rusii sprijina teroriștii. Biden dormi sau ce faci acolo? Israel este aliatul SUA, mai stii? Ai uitat? A uitat Kamala sa-ti dea bombonica pentru memorie?

 5. Și ce-o sa facă? A început și ăsta ca piticul atomic, să dea ultimatumuri…

 6. Israelul e poporul Lui Dumnezeu,dacă nu era așa nu mai exista ca și stat,națiune.Deci să nu dea ultimatum Dumnezeului,Israel trebuie să și întregească teritoriu.

  • Desigur poporul Fillistin isi va merita teritorioul pierdut.Baal va fi multumit si ne va rasplatii cu un cyclus de 7 ani de fertilate si roade nenumarate.
   Mai taie dracu cu religia.Mii de popoare sau lupta pentru teritoriul Israelului si mii se vor mai lupta chiar daca vrea zeul tau sau nu.