G4Media.ro

Omul lui Vanghelie și denunțător al lui Sorin Oprescu, trimis în judecată…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Omul lui Vanghelie și denunțător al lui Sorin Oprescu, trimis în judecată de DNA pentru un presupus comision de 40 %. Cine e firma de la care ar fi luat mită peste 2 milioane de lei

Bogdan Cornel Popa, director al Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, între 2011 și 2013, a fost trimis joi în judecată de DNA într-un nou dosar penal, alături de un alt fost director al instituției și de un economist.

Cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu, iar Bogdan Cornel Popa și de luare de mită. Potrivit DNA, în mai 2012, directorul Popa ar fi acordat un contract (acord – cadru pentru 4 ani) în valoare de 5,8 milioane de lei pentru servicii de dezinsecție și dezinfecție.

”În cursul anului 2012, inculpatul Popa Bogdan Cornel, cu ocazia semnării acordului cadru menționat, a pretins de la reprezentanții societății respective, cu titlu de mită, un procent de 50% din valoarea, fără TVA, a fiecărei facturi ce urma să fie emisă iar ulterior, în perioada mai 2012 – septembrie 2015, a primit suma de 2.138.242 lei (ce reprezintă 40% din valoarea, fără TVA a fiecărei facturi)”, arată DNA.

Potrivit SEAP (site-ul guvernamental de licitații publice), contractul a fost semnat cu firma Wasval din Iași. Potrivit Ziarul de Iași, compania era administrată la acel moment de Valentina Tudurachi, soţia unui fost şef din SRI Iaşi. Ea este cumnata fostului ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Fostul director de la Palatele Brâncovenești, Bogdan Cornel Popa, a fost trimis în judecată și alături de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, în noiembrie 2015. În dosarul lui Oprescu, Popa este principalul denunțător al edilului. Dosarul bate pasul pe loc la Tribunalul București. Ultimul termen de judecată a fost pe 2 aprilie (sursa).

Bogdan Popa a fost susținut, în trecut, de fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și pentru postul de director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din București.

Foto: InquamPhotos

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Pe ăștia i-a tunat și i-a adunat. Care mai de care mai uns la kr.
  Oups, am uitat, alte victime ale statului paralel ? Justiție securistă, așa-i ?
  Ia ziceți vuvuzelelor pesediste, și ăștia fac parte dintre ” milioanele de destine frânte” de DNA ?
  Cred și eu că acuma sunt „frânți” dar când luau șpăguța de milioane de coco, erau drepți ca brazi, n-aveau grețuri, nu ?

 2. Apropo de sorin oprescu și marian vanghelie, pem ei când îi vedem la ”beciul domnesc”? Sau nu mai e de actualitate? Au turnat tot și așa și-au cumpărat libertatrea?

 3. Te îngrozești când auzi cât s-a furat de către toți! Un cancer întins în toată societatea românească!
  DNA a încercat să îi sperie și să îi facă să se teamă, sa nu mai fure, să ii educe că nu e normal, dar mafia a fost prea mare…acum au prins din nou curaj și au liber la furat, chiar daca voiau reset prin OUG13 ( că vezi, Doamne, nu si-ai dat seama ce fac, că așa era trendul sau modă și s-au lăsat duși de val..

 4. Specificul național al lui Dancilă, „taxa de protecție” pt fiecare contract…astora le-a intrat furtul in sânge, nici nu mai realizează că nu e normal ce fac…

 5. Probabil ca firma respectiva trimetea o data pe an un Dorel cu un spray contra tantarilor si o punga de otrava pt soareci, ca sa deratizeze locul, iar pt asta borfasii au incasat 6 milioane de lei!