G4Media.ro

OMS: Tinerii sănătoşi ar putea să nu fie vaccinaţi pentru noul coronavirus…

sursa foto: Pixabay

OMS: Tinerii sănătoşi ar putea să nu fie vaccinaţi pentru noul coronavirus înainte de 2022

Tinerii sănătoşi ar putea să nu fie vaccinaţi pentru noul coronavirus înainte de 2022, în condiţiile în care autorităţile din domeniul sănătăţii se concentrează mai întâi pe imunizarea persoanelor vârstnice şi vulnerabile, au declarat miercuri oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite CNBC, citată de News.ro.

Dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul şef al OMS, a spus că lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esenţiale şi vârstnicii vor primi primii vaccinul, dar că detaliile referitoare la priorităţi sunt încă stabilite de OMS şi grupurile sale consultative. Şi, desigur, un vaccin pentru noul coronavirus trebuie mai întâi să fie declarat sigur şi eficace de către OMS, Uniunea Europeană sau Statele Unite.

”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus Swaminathan.

Ea a adăugat că lumea va avea, sperăm, cel puţin un vaccin sigur şi eficace până în 2021, dar acesta va fi disponibil în ”cantităţi limitate”. Grupul consultativ strategic de experţi în imunizare al OMS, sau SAGE, a publicat recent orientări pentru ţări cu privire la modul de stabilire a prioritizării diferitelor grupuri de oameni.

Mai mult de 10 vaccinuri împotriva coronavirusului, din întreaga lume, se află în studii clinice de fază finală, a spus Swaminathan, adăugând că, pe măsură ce diferite vaccinuri pot primi aprobarea pentru a fi distribuite, SAGE va publica îndrumări cu privire la populaţiile pentru care este cel mai potrivit vaccinul şi cum să fie distribuit.

”Majoritatea oamenilor sunt de acord că va începe cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe”, a spus Swaminathan.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Adică ? Vreți să spuneți cumva că îl faceți să devină obligatoriu sau cum ? Să vi-l băgați fix in dos

    • Nu va exista niciun vaccin curand. Ne aburesc ca le e frica sa recunoasca adevarul: suntem pe cont propriu in privinta bolii. Toate limitarile si „protejarea” guvernului sunt contraproductive, te agaseaza si iti micsoreaza imunitatea prin stres.

    • @Plictisitu stai linistit, o sa fie vaccin in 2021 dar nu o sa fie safe si eficient pentru toata lumea. important e sa se identifice afectiunile care contribuie la dezvoltarea patologiilor in asociere cu vaccinul si persoanele din aceste categorii sa nu fie vaccinate. la fel si cu anticorpii monoclonali (bine, la acestia nu cred ca o sa avem acces din cauza pretului).
      legat de medicamente, sunt unele existente care au o oarecare eficienta, dexa, hcq si favipiravir (am inteles ca primele tablete ajung astazi in tara si e posibil sa il producem local)
      e posibil sa apara si medicamente noi, in a doua jumatate a anului viitor, se lucreaza intens pe mai multe fronturi.
      deci nimeni nu e singur.
      evident, se putea mult mai bine dar ghinionul nostru este ca avem un guvern de incompetenti

    • De unde ai dedus tu ca zice ceva despre obligativitate?

  2. Pai cum? Va fi obligatoriu?
    In mod normal ar trebui sa se vaccineze persoanele din grupele de risc iar ceilalți să poată alege.

    • Unde vezi tu ca zice ceva despre obligativitate? Zice ca OMS recomanda ca prioritizarea (atunci cand vaccinul va exista) sa se faca (de catre fiecare stat in parte, evident) pentru cei vulnerabili si tinerii sa fie lasati nevaccinati in primul an (pentru ca au sanse de supravietuire mult mai mari in caz ca se imbolnavesc).

  3. Cei sanatosi sa aleaga intre vaccin sau masca.

  4. Nu va inflamati antivaccinistilor. Nu va inteapa nimeni fortat.
    O sa fie disponibil, nu obligatoriu, si pentru tineri din 2022.

  5. Daca existau atatia kăcăciosi antivaccinare si in anii 50 inca mai erau epidemii de tbc,poliomelita sau rujeola. Cu toate ca au reinceput sa apara mici focare pe ici pe colo unde se impun astia cu medicina facuta pe facebook.

    • Lasa vrajeala. In anii 50 nu existau mega-corporatiile pharma de acum cu influenta financiara si lobby supra-national, iar vaccinurile erau facute de mici producatori locali in fiecare tara, care nu aveau in cap agende eco-marxiste de la ONU sau certificate medicale digitale obligatorii.

    • Tocmai mai Torbjorn in anii 50 s-au vaccinat oamenii cu vaccinuri produse in garaje,dar acum cand se fac teste,se dau aprobari si stiinta a progresat enorm nu mai vor vaccin. Pana acum era ok pentru ca era un copil de flower power nevaccinat,si ceilalti 29 din clasa cu vaccinurile facute. Dar acum cand exista atatia „ganditori” influenceri pe net creste numarul celor nevaccinati si o sa cada si argumentele celor antivaccinare odata cu aparitia de focare cu boli eradicate acum 70 de ani.

  6. Aloo!! Domnii virusologi, climatologi, paleontologi, parerologi si toti ologii care se ocupa de covid , va rog lasati virusul in pace, el a venit isi face treaba, si va pleca, inainte ca domnii mai sus mentionati sa distruga cea mai ramas din mintea umana!.

    • cioby, iti inteleg frustrarea, toti suntem frustrati si vrem sa se termine aceasta pandemie. din pacate virusul nu va pleca si pe multi dintre noi o sa ne afecteze, fie direct, fie indirect, omorand rude sau prieteni. dar deja stim ceva mai multe lucruri despre acest virus nenorocit si omenirea e mai bine pregatita (din pacate tara noastra nu e). sper sa aiba si curajul sa actioneze conform acestui knowledge acumulat pana acum.

  7. Vaccin la care sa aveti si voi acces, va fi din vara anului viitor. Apoi daca chiar vreti vaccinul rezolvati sa va caute la glicemie si la tensiune, sa va calculeze indicele de obezitate, colesterolul, si ce ati mai avut in trecut, probabil va fi un punctaj pe care nu aveti cum sa-l ghiciti dar comorbiditatile sigur vor fi un plus. Sincer eu asi spune pas la prima transa de vaccinuri pentru ca se pare ca unele au facut reactii adverse. Nu sunt anti vaccin, numai ca nu vreu sa fiu cobai, vreau ceva ce a mers pe cateva sute de mii de oameni fara probleme.

  8. Domnilor, virusul asta este natural sau nu? Daca da, inseamna ca natura face exact ceea ce ar face orice organism viu, cand ii este periclitata existenta, iese la atac!!! Orice imixtiune umana in treaba asta, nu face decat sa prelungeasca fatalitatea sau inevitabilul cum vreti sa o numiti, echilibrul va fi stabilit! Si nu este vb de frustrare ci de intelegerea fenomenului!

    • cioby, virusurile nu sunt considerate organisme vii …. nu au capacitatea sa se inmulteasca singure. si toate organismele incearca sa se impuna, fiecare are propriile arme. oamenii au inteligenta care ne-a permis sa construim arme foarte complexe astfel incat sa putem clama suprematia. asa ca oamenii nu fac nimic diferit de alte organisme, fiecare isi foloseste armele din dotare.
      acum, virusurile ne sunt inca superioare dar acest lucru se va schimba pana la urma. la fel s-a intamplat cu bacteriile. omenirea a reusit sa scape de ciuma, holera, etc …. este acesta un lucru rau? trebuie sa nu mai folosim antibioticele, sa lasam natura sa „stabileasca echilibrul”? ai idee ce masacru ar fi daca nu s-ar mai folosi antibiotice si am lasa bacteriile sa se inmulteasca necontrolat, asa cum era acum sute de ani?
      sincer nu cred ca esti de acord cu o epidemie de ciuma care netratata ar rade poate miliarde de oameni …
      deci … iti spun eu, e frustrare, de ” intelegerea fenomenului” nu poate fi vorba!

  9. Eu vb de natura ca un organism viu, virusul este arma, da au fost epidemi si de ciuma si de holera, si nu au fost stopate de niciun vaccin sau antibiotic tot omul ca parte din natura a reusit sa le stopeze. E vb de echilibru ,nici un organism viu din ecosistem nu ia mai mult decat i se cuvine!

    • Nu mai fuma gunoaie. Oamenii au murit pe capete toata istoria cunoscuta pana secolul asta in care am inventat vaccinurile si antibioticele. Ti-as zice sa citesti mai mult, insa nu ai intelege nimic asa ca te rog sa incepi cu manualele de biologie de clasa a 5-a.

    • cioby, virusul nu e nicio arma, este si el un organism din natura ca si oamenii, plantele, bacteriile, etc.
      apoi, „da au fost epidemi (sic!) si de ciuma si de holera, si nu au fost stopate de niciun vaccin sau antibiotic tot omul ca parte din natura a reusit sa le stopeze” pai da le-a stopat cu antibiotice 🙂 sau tu cum crezi ca au fost stopate bacteriile, cu raze laser? 😀 hai mai cioby, nu mai face pe prostul ca intelegi foarte bine! si nu e rusine sa recunoastem ca suntem frustrati, e foarte normal. noi am trait in puf in partea asta a lumii si nu prea suntem obisnuiti cu astfel de situatii, pandemii, razboaie, etc si din aceasta cauza apare si frustrarea. in asia au astfel de situatii periodic, au avut sars, gripa, mers, alta gripa, etc si sunt obisnuiti.

  10. Ps. Eu nu contest ce spui tu, dar avem viziuni diferite in privinta pandemiei, stoparea ei si efectele ei aupra umanitatii! Atata tot!

    • Daca si cei ce studiaza microbiologia ar pierde vremea comentand pe g4Media, in loc de leacurile care ne-au facut sa atingem aproape toti 80 ani am avea cu totii „viziuni” despre umanitate in timp ce ne râcâim bubele cu ciobul. Ia-ti pastilele, fa-ti vaccinurile si bucura-te ca traiesti in secolul in care iti traiesc toti copiii la nastere.

  11. Bug, amandoi stim ce vb dar in 1860 epidemia de holera primul val s a stins de la „mama natura” la fel si ciuma in china, nu erau nici mama vaccinului si nici antibiotice si nici raze x😁! Si mai este o chestie , omul doar are impresia ca este fiinta suprema, ca domina planeta, si peste infumurarea lui mai prmeste o palma de la mama naturA care se lasa cu sute de mii de morti, gen incendii, uragane, tsunami ….. asta ca sa ne mai aminteasca ce „puternici „suntem!😉 o seara buna!

    • cioby, cioby .. iar faci pe prostu’ 🙂 pai mai cioby, asa e, s-a stins de la sine, poti sa-l intrebi pe john snow 😉 (vezi ca nu e cel din GOT). vezi ca ai dat exemplu exact un eveniment foarte important, il gasesti descris prin toate cartile de epidemiologie. lui i se datoreaza in mare parte faptul ca bem apa cu clor la robinet acum :D. evident, clorul in apa nu e o interventie umana, se formeaza el asa, spontan 🙂 , de la mama natura. si da, ai si tu dreptate, nu existau atunci antibiotice si vaccin dar exact din cauza asta holera si ciuma faceau prapad. veneau, ucideau si dispareau pentru o perioada pentru a lovi din nou dupa un timp, la fel de aprig. asa ca nu te mai face ca nu intelegi, stiinta a permis stoparea ciumei, holerei, in tarile civilizate, nu mama natura. in tarile subdezvoltate, care sunt la voia „naturii”, holera inca mai mai face prapad si in zilele noastre. daca preferi, te invit sa te muti acolo, daca tot ai idei de genul asta ….asa ca somn usor copilas, uiti mereu cu cine discuti.