G4Media.ro

OMS: Scăderea vigilenţei faţă de COVID-19 favorizează apariţia unor noi variante /…

Sursa foto: Pixabay

OMS: Scăderea vigilenţei faţă de COVID-19 favorizează apariţia unor noi variante / Există peste 500 de subvariante Omicron

Relaxarea strategiilor de combatere a pandemiei COVID-19 continuă să creeze condiţii ideale pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 potenţial mai mortale, deşi circa 90% din populaţie a dobândit o formă de imunitate, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

Scăderea vigilenţei lasă uşa deschisă apariţiei unei noi variante susceptibile să se răspândească rapid şi să înlocuiască varianta Omicron, dominantă în prezent, a explicat Tedros la o conferinţă de presă.

”OMS estimează că cel puţin 90% din populaţia mondială are la ora actuală o anumită formă de imunitate în faţa virusului SARS-CoV-2, datorită unei infecţii anterioare sau a vaccinării”, a anunţat directorul OMS.

Cu toate acestea, el avertizat asupra tentaţiei de a crede în mod prematur că faza emergentă a pandemiei s-a terminat, pentru că ”încă nu am ajuns aici”, iar ”lacunele de monitorizare, testare, secvenţiere şi vaccinare continuă să creeze condiţiile ideale pentru apariţia unei noi variante de îngrijorare care ar putea cauza o mortalitate semnificativă”.

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, declarată ”variantă de îngrijorare” cu un an în urmă, s-a răspândit între timp în lumea întreagă, dovedindu-se a fi mai contagioasă decât predecesoarea sa, Delta, chiar dacă a provocat relativ mai puţine decese.

Potrivit directorului OMS, în prezent circulă peste 500 de subvariante de Omicron, toate foarte contagioase şi care prezintă mutaţii ce le permit să ocolească mai uşor barierele imunitare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Cat de naivă e umanitatea,chiar își merită soarta!

  • Ai dreptate, să asculți de medici când există unul Imre pe net este o nebunie!

  • Corect, volodea. De exemplu poți asculta de dr musta. Samaritean adecarat nu ca bagabontii care s-au folosit de pandemie ca să facă bani, pozând în eroi.

  • Uite nu eram convins că trebuie să ascult de Imre, dar cand au intervenit competent si Zenecu si Vasile de pe net, gata frate, ma p*s pe ei de medici si știință, ii ascult pe ei că deși sunt pr0sti de bubuie, sunt mulți! 😏

 2. tztztztztzztz..

 3. Sa fim vigilenți, tovarăși!
  Luați aminte la China, asa da vigilenta, cu ușile blocurilor sudate sa nu scape Omicron-ul!