G4Media.ro

OMS îndeamnă statele europene la o mai bună protejare a copiilor cu…

OMS îndeamnă statele europene la o mai bună protejare a copiilor cu vârste între patru și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent / Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, „ultim recurs absolut”

Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îndeamnă marţi, în contextul unei intensificări a epidemiei covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani – cea mai afectată categorie de vârstă în prezent, estimează agenţia ONU, relatează AFP, citată de News.ro.

În vederea evitării unei noi închideri a şcolilor şi unei reluări a învăţământului la distanţă, OMS Europa îndeamnă la o consolidare a testelor covid-19 în şcoli şi la luarea în calcul a vaccinării copiilor şcolarizaţi.

„Folosirea măştii de protecţie şi ventilarea, dar şi teste regulate ar trebui să fie norma în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în calcul la nivel naţional, în vederea protejării elevilor”, subliniază într-o conferinţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Potrivit OMS, numărul cazurilor de COVID-19 se află în creştere, în prezent, în toate categoriile de vârstă, însă ”cel mai mare nivel observat în prezent este (în categoria de vârstă) 5-14 ani”.

„Nu este un lucru rar, în prezent, să observăm niveluri ale incidenţei de două trei ori mai mari în rândul copiilor mici decât în populaţia totală”, subliniază Kluge.

În ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie – decisă deja sau avută în vedere de anumite ţări -, aceasta este necesar să rămână „ultim recurs absolut, numai atunci când toate opţiunile posibile în vederea creşterii nivelului vaccinării au fost epuizate”, subliniază OMS Europa.

OMS îşi exprimă din nou îngrijorarea cu privire la varianta omicron a SARS-CoV-2, însă îndeamnă să se lupte împotriva actualei variante dominante – varianta indiană (delta) -, în vederea „unei victorii mâine împotriva omicron”.

„Omicron este în vizor şi în creştere şi avem dreptate să fim îngrjoraţi şi prudenţi. Însă problema acum este delta, iar de felul în care reuşim împotriva delta azi vom avea o victorie împotriva omicron mâine”, înainte ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească masiv.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Începeți cu Portugalia, acolo se vede fără dubii ca vacinul (!) e 99.998 % EFICIENT si SIGUR !

  • TREBUIE VACINATI OBLIGATORIU IMEDIAT TOTI CETATENII INCLUSIV COPII!!!!
   Degeaba se vaccineaza toata tara, daca copii raman nevaccinati si transmit virusul.
   In Portugalia virusul e transmis de copii nevaccinati si care in caz ca au varsta mai mica de 5 ani, nu poarta masca.
   Dca toti, inclusiv copii ar fi vaccinati si ar purta masca, nu ar mai fi pandemie.
   Degeaba U.S.R. insista cu adta, ca pesedistii, penelistii si hauristii nu vor.

  • In gibraltar sunt vaccinati 100% . ce solutii ai pentru ei?

 2. Cine mai baga in seama ce zic astia?

 3. OMS această caracatiță finanțatoare de proiecte mizere.

 4. Ce atrage atenția este faptul că îmbolnăvirile cresc direct proporțional cu numărul de vaccinați și invers proporțional cu numărul celor tratați în faze incipiente de boală cu un kit pus la punct tocmai de OMS, fapt pus clar în evidență în India și SUA. La fel, însă, ca în cazul bolilor grave sau terminale, tratamentul așteaptă câțiva ani aprobarea, de parcă pentru bolnavi ar mai conta siguranța sau efectele secundare. Am putea bănui că psihoza este alimentată din interes pentru că creează teamă și diviziune, ostilitate, deci înlesnește controlul. Pentru ce? Simplu, pentru the big reset.

  • Ii destul de logica sa creasca cazurile direct proportional cu vaccinarea, deoarece in tarile acelease sunt restrictii mai putin (sau au fost) si pe oamenii aia ii doar la basca daca se infecteaza sau nu. Daca esti sigur ca faci o forma usoara si toti cunoscutii si familia sunt vaccinati, ce mai conteaza?
   Si oricum nu numa romanii si dacii liberi „au obosit” sa respecte restrictile.
   Dar de ce nu compari mai bine numarul de deces / 100k de locuitori?