G4Media.ro

OMS a aprobat vaccinul chinezesc realizat de Sinovac: produsul „îndeplinește standardele internaționale…

OMS a aprobat vaccinul chinezesc realizat de Sinovac: produsul „îndeplinește standardele internaționale de siguranță, eficacitate și producție”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aprobat, marți, vaccinul chinezesc CoronaVac, produs de compania farmaceutică Sinovac, pentru utilizare de urgență, dând asigurări că acesta „îndeplinește standardele internaționale de siguranță, eficacitate și producție”, potrivit unui comunicat de presă.

„Lumea are nevoie disperată de mai multe vaccinuri COVID-19 pentru a rezolva uriașa inechitate de acces la nivel global”, a declarat dr. Mariângela Simão, reprezentant al OMS pentru accesul la produsele de sănătate. „Îi îndemnăm pe producători să participe la Facilitatea COVAX, să își împărtășească cunoștințele și datele și să contribuie la aducerea pandemiei sub control”, a adăugat aceasta.

În cazul vaccinului Sinovac-CoronaVac, evaluarea OMS a inclus inspecții la fața locului a unității de producție, precizează comunicatul.

Produsul Sinovac-CoronaVac este un vaccin inactivat. Cerințele sale simple de stocare îl fac foarte ușor de gestionat și potrivit în special pentru zonele cu resurse reduse, potrivit sursei citate.

Grupul Consultativ Strategic de Experţi în Imunizare (SAGE) din cadrul OMS și-a finalizat, de asemenea, revizuirea vaccinului. Pe baza dovezilor disponibile, OMS recomandă utilizarea vaccinului la adulți de 18 ani și peste, într-un program cu două doze, la un interval de două până la patru săptămâni. Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că vaccinul a prevenit boala simptomatică la 51% dintre cei vaccinați și a prevenit formele severe și spitalizarea la 100% din populația studiată.

Un număr mic de adulți în vârstă de peste 60 de ani au fost înrolați în studiile clinice, astfel încât eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă. Cu toate acestea, OMS nu recomandă o limită superioară de vârstă pentru vaccin, deoarece datele colectate în timpul utilizării ulterioare în mai multe țări și datele de susținere a imunogenității sugerează că vaccinul va avea probabil un efect protector la persoanele în vârstă.

„Nu există niciun motiv să credem că vaccinul are un profil de siguranță diferit la populațiile mai în vârstă și mai tinere. OMS recomandă ca țările care utilizează vaccinul în grupele de vârstă mai înaintată să efectueze monitorizarea siguranței și eficacității pentru a verifica impactul scontat și să contribuie la îmbunătățirea recomandării pentru toate țările”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pentru a spori eficienta CoronaVac, odata cu rapelul vi se va inmana o cruciulita si o brosura cu rugaciuni 🙂

 2. Sunt sigur ca „apa de ploaie” este mai buna decat vaccinul chinezesc ! I cazuri mai grave …. utilizati AGHEAZMA” ! Iar de comunistii chinezi feriti-va mai mult decat „ghiavolul” de agheazma ! !

 3. Nici chiar asa,dragi amatori!
  Doar la aprobat OMS!

 4. Muis, Oy koy, sfix pix, barbu talambu, lilu, bigdumass injectati-va baaaa trombonezilor. Dati-va si cativa pumni-n cap si cateva bate-ntre picioare while you are at it. Prostovanilor.

 5. Neata,Gica!
  Má,nátáráu cu patima,la tine prostia e virtute!

 6. Neata,Gica!
  Má,nátáráu cu patima,la tine prostia e virtute!Nu iti mai bate joc má de engleza,bolovan!

 7. Neata Gica!
  Má babuin de laborator,nátáráu cu patima,ai mancat si banana putreda?
  Vai si amar,máta avea dreptate,cand a spus ca e foarte decepcionatá cu tine,pentru ca esti cea mai proasta realizaré a ei!Pentru binele tau,o sa-ti aducem impreuna un fratior!
  Capul sus,speranta moare última!