G4Media.ro

Olguţa Vasilescu: Proiectul privind votul prin corespondenţă, adoptat de plenul Camerei Deputaților…

Olguţa Vasilescu: Proiectul privind votul prin corespondenţă, adoptat de plenul Camerei Deputaților până la sfârşitul sesiunii

Comisia juridică şi cea pentru administraţie publică vor întocmi un raport referitor la mai multe iniţiative depuse în Parlament privind votul prin corespondenţă, votul electronic, această reglementare urmând să fie adoptată până la sfârşitul sesiunii de plenul Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, secretarul Camerei Olguţa Vasilescu.

„Am avut o solicitare din partea grupului PNL privind întocmirea raportului şi includerea pe ordinea de zi a Camerei a propunerii legislative privind modificarea legii 288/2015 privind votul prin corespondenţă, votul electronic. Am constatat că sunt mai multe grupuri care doresc să iniţieze o propunere legislativă în acest sens, motiv pentru care toate aceste iniţiative vor merge la comisiile juridică şi de administraţie şi acolo va fi decisă forma finală a raportului care va fi supusă dezbaterii plenului”, a precizat Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului permanent.

Ea a susţinut că, în prezent, sunt depuse patru proiecte pe această temă şi este posibil ca şi PSD să vină cu un astfel de proiect.

„Raportul urmează să fie transmis şi aprobat de plenul Camerei Deputaţilor până la sfârşitul sesiunii parlamentare.(…) Ne dorim ca acesta să fie aplicat şi la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Vasilescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. nu ne intereseaza. e atat de prost facut sistemul de vot prin corespondenta, ca e inutilizabil. si in plus, e clar cum va fi daca il face psd. imposibil de utilizat pe mai departe. in final un calduros UE PSD!

  • @andrei perfect de acord. Sper ca USR sa isi impuna proiectul, sau macar sa il sustina pana in panzele albe! Degeaba se streseaza astia sa „il faca” de mantuiala. p$d stie foarte bine ca Diaspora abia asteapta „sa-i tranteasca”, deci sub nici o forma nu vor adopta ceva spre bine Diasporei. Sper ca USR sa nu renunte la proiectul lor, care include votul electronic pentru Diaspora SI Tara!

   LOL, cine vorbeste de vot…..Olguta, lol. :))) Hai ca e buna….

  • Nu e complet adevarat. Vor fi suficiente portite prin care sa fraudeze prin corespondenta. Sa va lauti adio de la vot electronic, ca acolo nu merge cu fraude. Vor trezi si mortii sa trimita scrisori prin care acorda drept de viata si de moarte zeilor politiiceni.
   Daca pana acum ii scoteau din casa cu faina si zahar, e suficient ca primarii sa trimita in case maimute neandertale loiale primarilor prin care „conving” satenii sa voteze „ceea ce trebuie” si sa dovedeasca „cum ca sunt niste buni romani”.

   Apoi la final PSD va spune „Nu ati vrut vot prin corespondenta?”

   PSD e grup infracitonal. Nu are cum sa faca ceva. PSD distruge, nu construieste.

  • 90% din votul cu urma mobilă e spre PSD. Așa o să fie și asta… Au ei grijă. O să zică: nu voi ați vrut?

 2. A mai fost facut odata votul prin corespondenta.
  PSD a avut grija sa fie super complicat iar rezultatul…majoritatea voturilor anulate

 3. cu postalionul lu naie girimea, consortul ?

 4. Olguțo, marș. Lio marș diu tramvai, adică.

 5. Iaca si-a descleștat și Olguța gurița după vot.
  I s-a luat o piatră de pe inimă, nu mai trebuie să o nășească pe Irinuca! Sau trebuie?

 6. Nici pomeneala de asa ceva,VREM VOT ELECTRONIC,NU CU POSTALIONUL !

 7. Vrem vot electronic că trăim în 2019, lasa-ne cu mânjeala asta de vot prin corespondenta.

 8. De ce nu s-ar putea înființa secții de votare ad-hoc, oriunde sunt mai mulți Români și, eventual, un funcționar al Statului Român? În cine nu se poate avea încredere?