G4Media.ro

Olanda pune capăt distanțării sociale și anunță un „permis COVID”

Olanda pune capăt distanțării sociale și anunță un „permis COVID”

Ţările de Jos au anunţat marţi relaxarea restricţiilor legate de pandemia COVID-19, inclusiv sfârşitul distanţării sociale dar şi implementarea unui „permis COVID” pentru a intra în baruri, restaurante şi la festivaluri, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Permisul, care va arăta dovada vaccinării, a recuperării după coronavirus sau unui test negativ, va fi necesar pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 13 ani începând din 25 septembrie, a declarat prim-ministrul Mark Rutte.

Rata de contaminare este în scădere în Ţările de Jos, care la începutul pandemiei au instituit unele dintre restricţiile cele mai slabe din Europa, dar le-au întărit în timpul unui al doilea val mortal.

„Sunt bucuros să anunţ astăzi că, începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată”, a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată. „Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă”, a explicat el.

El a subliniat de asemenea că permisele sanitare sunt „deja utilizate în multe ţări” vecine.

În Franţa, una dintre primele ţări europene ce a implementat faimosul permis, acesta a contribuit la accelerarea vaccinării împotriva COVID-19.

Guvernul olandez a respins criticile oponenţilor, precum politicianul populist şi coronasceptic Thierry Baudet, care spune că permisul este un mod de a impune vaccinarea.

„Nu, utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteţi de asemenea efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment acestea rămân gratuite”, potrivit ministrului sănătăţii Hugo de Jonge.

Purtarea unei măşti de protecţie rămâne totuşi obligatorie în transportul public şi aeroporturi, dar nu şi în trenuri sau pe platformele de tramvai.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In tarile europene rata de infectare scade, in Romania creste- evul mediu timpuriu aici.

  2. Cred ca a omis sa spuna:” evident dacă sunteți ascultatori si va luați dozele dupa modelul SFÂNT” daca nu ?? Avem planul bborisb.

  3. Sigur, ei au 85% vaccinati peste 18 ani, isi permit relaxarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.