G4Media.ro

Olanda a majorat ajutorul acordat Ucrainei cu încă 4,4 miliarde de euro…

Sursa foto: European Council

Olanda a majorat ajutorul acordat Ucrainei cu încă 4,4 miliarde de euro până în 2026

Guvernul olandez a anunțat că a decis să mărească volumul de asistență militară și umanitară pentru Ucraina cu încă 4,4 miliarde de euro, aceste fonduri urmând să fie alocate din 2024 până în 2026, potrivit BBC.

Vineri, premierul interimar al Olandei, Mark Rutte, a anunțat că pe parcursul anului curent Haga va aloca suplimentar 1 miliard de euro pentru asistența militară acordată Ucrainei, iar în 2025 încă 3 miliarde de euro. În plus, Olanda va aloca 400 de milioane de euro pentru a sprijini economia ucraineană.

Înainte de acest anunț, Olanda plănuia să aloce 2 miliarde de euro pentru a sprijini Ucraina în 2024.

Olanda este unul dintre cei mai activi aliați ai Ucrainei în Europa, intenționând inclusiv să furnizeze Forțelor Armate ucrainene avioane de luptă F-16.

Viitorul executiv ar urma să fie format de o coaliție de partide dar în general negocierile în Olanda durează adesea multe luni – iar până la apariția unui nou guvern, țara este condusă de cel vechi.

Partidul Libertății, de extremă dreapta, condus de Geert Wilders, considerat mai sceptic în ceea ce privește susținerea Ucrainei, a obținut cele mai multe locuri la alegerile din noiembrie.

În martie, Wilders a anunțat că nu mai face presiuni pentru a deveni prim-ministru; în același timp, influența partidului său asupra politicilor viitorului guvern va fi, într-un fel sau altul, semnificativă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...