G4Media.ro

Olaf Scholz spune că rezultatul prost obținut de partidul său în alegeri…

Sursa foto: European Parliament / Eric VIDAL

Olaf Scholz spune că rezultatul prost obținut de partidul său în alegeri este legat de ajutorul acordat Ucrainei

Popularitatea în scădere a Partidului Social Democrat din Germania (SDP), condus de cancelarul Olaf Scholz, este legată de opoziția unor alegători față de sprijinul partidului pentru Ucraina, a declarat Scholz, într-un interviu acordat Tagesschau, scrie The Guardian.

Mulți alegători nu sunt de acord cu sprijinul guvernului pentru Ucraina și cu sancțiunile împotriva Rusiei, ceea ce este „reflectat și de rezultatele alegerilor”, a declarat Scholz, potrivit Kyiv Independent. Cancelarul german a adăugat că nu există „nicio alternativă la schimbarea (politicii guvernului față de Ucraina)”.

La alegerile europarlamentare din iunie, formațiunea de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD) a urcat la 14,2%, de la 11% în 2019, în pofida unei serii de scandaluri, în timp ce SDP al lui Scholz a coborât la 14,6%, mai rău decât cel mai slab rezultat al său, în 2019. AFD se opune sprijinului militar german pentru Ucraina.

Scholz a oferit un ajutor militar substanțial Ucrainei de când Moscova și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022, inclusiv rachete antiaeriene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. e legat de ce se intampla in „ghetouri”. in 10 ani galafelul devine mancare taditionala nemteasca