G4Media.ro

Olaf Scholz i-a cerut lui Putin să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, la…

Sursa foto: European Council

Olaf Scholz i-a cerut lui Putin să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, la summitul virtual G20

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, în cadrul primei reuniuni online a G20 la care a participat preşedintele rus de la începutul războiului, relatează AFP.

„I-am cerut să-şi retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei pentru ca acest război să se termine în sfârşit”, a declarat liderul german, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin cu premierul italian Giorgia Meloni.

Participarea preşedintelui Putin la acest summit G20 a fost „o ocazie bună” de a afirma clar cum să se restabilească pacea în Ucraina: „Rusia a atacat Ucraina şi pentru a restabili cu uşurinţă pacea este suficient ca Rusia să-şi retragă trupele”, a spus el.

La rândul său, Giorgia Meloni, aflată la Berlin pentru consultari guvernamentale germano-italiene, a apreciat că este „uşor” pentru Putin să participe la G20, deoarece nu trebuie să părăsească Moscova.

Meloni, care a participat de asemenea online la G20, s-a declarat de acord cu Scholz: „Am insistat încă o dată asupra poziţiei noastre” faţă de Rusia în timpul summitului virtual al G20. „Cel mai simplu lucru ar fi o retragere a trupelor (ruse, n. red.)”, a spus ea.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a participat la reuniunea liderilor G20 în septembrie în India şi nici la cea din Indonezia anul trecut. El a fost reprezentat de ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

G20 include cele mai mari 19 economii ale lumii, precum şi UE şi Uniunea Africană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Putin NU ÎNȚELEGE DE VORBĂ!!!