G4Media.ro

Oficios de la Budapesta, după ce liderul PNL a vorbit despre schimbarea…

Foto: Gov.ro

Oficios de la Budapesta, după ce liderul PNL a vorbit despre schimbarea compoziției etnice în Ținutul Secuiesc:  Zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban / Tatăl său a fost ofițer de securitate maghiar

Publicația pro-guvernamentală Magyar Nemzet, oficiosul guvernului de la Budapesta, îl critică în termeni duri pe liderul PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că prin investiții economice în Ținutul Secuiesc ar putea fi schimbată compoziția etnică din zona preponderent locuită de maghiari. Publicația îi amintește lui Orban originile maghiare și îl acuză, la fel ca pe șeful statului, că ”îşi construieşte capital din sentimente antimaghiare.”

În articolul semnat de Tamás Pataki se mai arată că  tatăl liderului PNL  ”a fost ofiţer de securitate maghiar” iar Ludovic Orban a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană și că împreună cu fratele său, Leonard Orban, au fost şi confirmaţi religios. ”Potrivit cunoscuţilor săi vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi”, mai scrie publicația de la Budapesta. Autorul articolului scrie în final că speră ca Ludovic Orban să revină la identitatea maghiară.

Redăm mai jos integral articolul publicat de oficiosul guvernamental Magyar Nemzet:

”Transilvania este bântuită de un zombi, un zombi al lui Ceauşescu. A revenit la viaţă, nu au fost de ajutor nici usturoiul, nici inima străpunsă de săgeţi – este adevărat că aceste metode au efect doar împotriva vampirilor, dar la urma urmei şi un zombi este un băutor de sânge care a trecut imediat la înghiţirea maghiarilor.

Acum, zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban, deoarece liderul PNL a spus ceva la care se gândeşte şi în spiritul căruia acţionează fiecare politician român, dar fără a vorbi astfel în public despre aşa ceva: politicianul celui mai mare partid român de guvernământ a ameninţat Ţinutul Secuiesc cu investiţii economice – aşa ceva putea apărea doar într-o piesă a lui Örkény sau Caragiale.

Însă trebuie să ne fie la fel de teamă de cadoul lui Orban ca şi de cel al grecilor, deoarece politicianul român vrea să schimbe prin aceste investiţii componenţa etnică a judeţului Harghita din Ţinutul Secuiesc locuită în procent de 85% de maghiari.

Citez: „Dacă se va reuşi dezvoltarea zonei conform potenţialului existent, veţi vedea că se va putea schimba semnificativ şi componenţa etnică. (…) Dacă aici se vor dezvolta capacităţi de producţie şi va fi nevoie de forţă de muncă, este evident că vor veni şi persoane în căutare de lucru.”

Până acum guvernele românești din toate timpurile au încercat să-i înfometeze pe secui, dar ei s-au dovedit mai rezistenţi, iar acum schimbă strategia, ar dori să creeze o viaţă mai bună pentru venirea migranţilor economici – adică muncitorii sezonieri români. Pare o idee stranie privind dinspre Ungaria să auzi aşa ceva din partea unui politician liberal, numai că nu există nicăieri în lume un tip de om mai şovin decât un politician liberal.

Un aspect interesant în această poveste este faptul că Ludovic Orban este originar din Braşov, tatăl său a fost ofiţer de securitate maghiar, el a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană, iar împreună cu fratele său au fost şi confirmaţi religios. Potrivit cunoscuţilor săi vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi. Adică Ludovic Orban este un bărbat maghiar care serveşte statul român – la fel ca şi tatăl său. Poartă aceeaşi „pantofi” ca şi preşedintele de stat, sas de origine, care îşi construieşte capital din sentimente antimaghiare.

Însă, dacă îl preocupă atât de mult dezvoltarea economică a regiunii, de ce în calitate de ministru al transporturilor, apoi ca premier nu a promovat construirea autostrăzii care traversa şi Ţinutul Secuiesc? Dar să întreb ceva şi mai curios: dacă se doreşte dezvoltarea regiunii transilvane, de ce nu se retrocedează în totalitate pădurile şi pământurile proprietarilor maghiari – să li se dea înapoi munţii! -, deoarece oricum nu pot întreţine castelele, gospodăriile, şi să întărească Biserica catolică din Transilvania, să retrocedeze Biblioteca Battyháneum şi să nu mai încerce să naţionalizeze Colegiul Székely Mikó.

Fiţi curajos, domnule Orban, rupeţi-vă de obiceiul balcanic, comunist! Doar că va fi un lucru greu, deoarece statul român este un stat şovinist din momentul conceperii sale. Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic. Nu a renunţat la acest scop nici până azi, pentru asta luptă, de aceea a întemniţat doi maghiari nevinovaţi declarându-i drept terorişti, deşi nu luptau decât pentru autodeterminarea secuilor.

Tocmai de aceea este de preferat să acceptăm că acest stat român va lupta atâta vreme până când nu va ma rămâne niciun singur maghiar în Transilvania. Distrugerea şi exsangvinarea economică a zonelor locuite de maghiari a făcut şi face parte de la Trianon încoace din cea mai importantă strategie a statelor înconjurătoare: în Slovacia se întâmplă acelaşi lucru cu maghiarii din zona Csallóköz (Zitny ostrov), Transcarpatia nu este în mod întâmplător a doua cea mai săracă regiune din Ucraina, iar în România s-a lăsat intenţionat în paragină moştenirea construită – ca nu cumva să revină la o stare bună.

Domnule Orban, Ţinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar şi va rămâne aşa! Sperăm ca odată să reveniţi şi dvs la identitatea dvs maghiară şi veţi lupta din toată inima pentru o viaţă mai bună a maghiarilor din Transilvania, deoarece noi credem în miracole. Se pot întâmpla multe lucruri pe acel drum spre Damasc.”

Sursa: Magyar Nemzet/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

84 comentarii

 1. Pentru mizeria de articol scrisa de ungur ar trebui dat afara UDMR din guvern.
  Demult nu am mai citit un asa text scarbos la adresa statului roman.

  • Nasol când cineva îți spune adevărul incomod.

  • Ludovic Orban reprezintă pe deplin PNL, complicele PSD ȋmpotriva intereselor naţionale ale României, iar ȋn campania electorală internă a PNL, Ludovic Orban interpretează naţionalismul românesc.

   Faptul că Ludovic Orban este fiul unui securist, asta se ştie şi poate fi confirmat de fratele său, Leonard Orban, omul cu cea mai lungă carieră neȋntreruptă de demnitar ȋn structurile de putere ale României postdecembriste.

   Dar asta nu ȋmpiedică cu nimic bunele relaţii ale PNL cu UDMR, ȋmpotriva intereselor României.

   Cum spuneam, ca să fie limpede!

  • @Robert
   Care adevar incomod? Nu poate nimeni sa conteste ca exista si extremisti romani dar articolul asta e o betie de cuvinte. „Tinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar”! Ce e asta? Ce inseamna dintotdeauna? Indiferent de disputele istorice este absolut clar ca maghiarii au venit in Transilvania dupa secolul IX. Inteleg ca zona respectiva nu era pe harta inainte? Sau e o definitie circulara: il numim „Secuiesc” si atunci, desigur, nu poate fi decat maghiar pentru ca inainte de a fi maghiar nu era „secuiesc”! Absolut jenanta propaganda nationalista. Pe de alta parte, evident ca declaratia lui Ludovic Orban este absolut jenanta si merita taxata, ar fi fost bine, insa, sa fie taxata corect si nu cu un articol extremist.

  • Logica e inversa. Statul roman e scarbos, si nu ai citit atatea adevaruri in viata ta. Adevarul e prea nobil pentru niste mitici de Sudisti.

  • Ce dreptate coane Robert? Asta e un articol scris de niste propagandisti avind ca subiect spusele unui buimac.
   „Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic.” D-aia Romania inca are minoritati (spre deosebire de altii, foarte vocali altfel), fiindca vrea sa le distruga.
   Ce nu inteleg nationalistii (fie ei unguri sau romani) e ca Romania e a tuturor cetatenilor ei, scopul tarii asteia, chiar daca inca nu a fost atins, e un trai liber si bun pentru oamenii ei.

  • L. Boia: „Cum s-a românizat România”
   În cartea sa, profesorul Boia afirmă: „Ar fi însă naiv să ne închipuim că prima grijă a statului naţional unitar român ar fi fost protecţia minorităţilor”. De fapt, „proiectul urmărit era, în primul şi în primul rând, românizarea unei Românii care, în raport cu condiţia ideală a statului naţional, număra prea mulţi neromâni şi se caracteriza, în plus, printr-o diversitate de influenţe străine revărsate chiar asupra românilor din ţinuturile recent apărute”.
   Românizarea din timpul domniei lui Nicolae Ceauşescu s-a făcut dur, nechibzuit şi a costat plecarea masivă a saşilor, a şvabilor şi a evreilor. Care numai conformă cu „raţiunea de stat” invocată de Iuliu Maniu nu era. În postcomunism, saşii, şvabii şi evreii au continuat, din păcate, să plece, lor alăturându-li-se şi un număr nu tocmai nesemnificativ de maghiari.
   În astfel de condiţii, arată profesorul Lucian Boia, „psihoza maghiară” legată de un pretins asalt asupra Transilvaniei nu are nici cea mai mică justificare. Psihoza serveşte, în opinia semnatarului eseului, drept alibi pentru amânarea sine die a reformei administrative al cărei rost ar fi descentralizarea României.
   https://adevarul.ro/cultura/carti/despre-romanizarea-romaniei-1_558a8c83589925e7ef80a65f/index.html

  • Vrem, nu vrem acesta este adevărul, dureros, dar așa este. Din păcate Orban, Iohannis, Cîțu ne-au decredibilizat în fața Europei.

 2. retorica de hemoroizi inflamati de ambele parti , treaba cu „Ţinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar” sunt destule surse istorice care demonstreaza ca nu a fost.

  • Corect.
   Inainte a fost cuman, iar acum e sub ocupatie romaneasca.

  • @Sadiku: Gresit. Cumanii au ajuns in spatiul romanesc in sec. XI, in Bugeac. Fiind popor nomad, e cam greu de spus ca s-au si asezat intr-un loc unde, oricum, deja se gasea populatia romaneasca.

  • Catre @Cosmin. Vorbesti aiureli !. Cumanii nu sunt ,,popor nomad” doar datorita faptului ca au fost in migratie la un moment dat !. Ca daca o luam asa toate popoarele din lume au fost in migratie la un moment dat !.
   Ca daca o luam asa fiecare centimetru patrat din Grecia si Insulele de marea Egee au fost ocupate in mileniu 2 i.e.n. de catre ,,nomadul popor grec” !
   Poti tot asa sa zici sa zici si ca Dacia a fost ,,romanizata” de ,,nomadul popor roman” condus de Traian !.
   Apropos de Imperiul Roman. Nu e nici o dovada arheologica despre populatia latina din Lathium (Roma) ca exista in Penisula Italica INAINTE de anii 2500-3000 i.e.n. !. Chiar Traditia Poporului Latin (de la Roma) zice ca romanii sunt urmasii Troienilor fugari careu au debarcat in Italia DUPA RAZBOIUL TROIEI !.
   Aproape sigur ca afirmatia asta este o exagerare / miciuna, dar poate sa aiba un sambure de adevar: Populatia latina de la Roma au venit ca MIGRATORI, din afara Italiei, in mileniul
   2 i.e.n. ! (probabil aproape simultan cu sosirea grecilor in Grecia !)

  • @Rahan: La asa elucubratii cum debitezi nu se poate raspunde.
   A propos, se scrie „Latium”, nu „Lathium”

  • Catre @ Cosmin. Asa e. E o greseala de scriere. Teritoriul din zona Romei se numea ,,Latium” si nu ,,Lathium”. Acum se numeste ,,Lazio”.
   Normal ca nu poti sa raspunzi !. Nu exista nici macar un ,,ciob de oala” sau o ,,bucata de statuie /piatra” sau orice lucru facut de mana omului care sa dovedesca arheologic idubitabil ca populatia latina au existat in zona Romei inainte de anul 1500 i.e.n. !
   Zic anul 1500 i.e.n. ,,acoperitor” pentru ca eu personal nu cunosc nici o dovada arheologica de dinainte de formarea orasului Roma (prin 750 i.e.n).
   Dar sa zicem ca daca s-a format Roama in jurul anui 750 populatia latina din zona Romei era prezenta acolo cu cateva secole inainte.
   Orasul Roma s-a format (conform unei legende) in anul 753 i.e.n. Deci, real, in jurul anului 750 i.e.n se formeaza orasul Roma.

  • @Rahan: nu prea inteleg ce legatura are asta cu maghiarii. Dar poate eu nu sint asa profund ca tine.

  • Catre @Cosmin. Asta ai scris cu manuta ta !!!! : ,,Cumanii au ajuns in spatiul romanesc in sec. XI, in Bugeac. Fiind popor nomad, e cam greu de spus ca s-au si asezat intr-un loc unde,…. .”
   Apropos, cumanii astia ,,nomazi asiatici” au infintat ,,Episcopia de Milcov” (langa orasul Odobesti din Vrancea ) in anul 1227 si distrusa apoi de mongoli in 1241.
   Apoi ,,nomadul asiatic” cuman Basarab I infinteaza Tara Romaneasca la 1310 (A venit cu taica -su Tihomir din zona cumana a Fagarasului din Transilvania).
   La mintea ta tu vezi cumani numai in Bugeac !. (care nu se numea deloc ,,Bugeac” cand au venit cumanii !)
   Mai mult ! : ,,Buceagul” este chiar ……… Basarabia de Sud !.
   ,,Basar” in limba cumana inseamna ,,stapanitor” !, iar ,,aba” in cumana inseamna ,,tata”. Adica ,,Basar-aba” !. Adica ,,Basarab” inseamna in limba cumana ,,Tatal stapanitor”.
   Adica romanii din Tara Romanesca l-au vazut pe Basarab I ca un ,,parinte intemeietor cuman al Tarii Romanesti” !
   Deci, cand zicem ,,Basarab”…… Ce avem noi aici ?
   Iti spun eu !: un caraghios de @Cosmin avem noi aici !.

  • @mihai, te superi daca iti spun ca primul roman a fost consemnat in Sf. Gheorghe in anul 1632?
   Evident, nu vreau sa polemizez discutia cu oul si gaina. N-are niciun rost.

 3. nu vad o problema din moment ce prea multi romani au devenit ,,patrioti,, maghiari, mari admiratori ai domnului Orban. Viktor.

 4. Din nefericire astfel de texte apar doar atunci cind -este nevoie -Ceva asemnator a aparut aseara la BI TV cu dedicatie pentru ministrul Drula .

 5. Ar trebui sa dea cu demisia de azvirlita amindoi

 6. Și ce oagăre dacă e pui de securist? A servit statul din care a făcut și face parte, o fi ceangău, vezi ți de stepa mongoliei de unde ați venit că poate vă punem iar opinca în vârful parlamentului

 7. Și ce oa găre dacă e pui de se cu rist? A servit statul din care a făcut și face parte, o fi ceangău, vezi ți de stepa mongoliei de unde ați venit că poate vă punem iar opinca în vârful parlamentului

 8. aceste slugi ale austriecilor, au comportament deviant, considerand ca, daca au spalat wc-urile stapanilor sai, au dreptul la o parte din ciordeala. Noooo, slugoi umili, voi trebuie sa taceti.
  Corcituri adunate de peste tot, de-a lungul istoriei, voi nu aveti nici un drept sa latrati despre Romania.

 9. sa te tii cum toate filialele se napustesc al sustine pe Citu

 10. Ce mâzgălitură de kkt !
  Este însă și mai interesant că această vuvuzelă gălăgioasă ( Pataki Tamas ) este născut și crescut – așa dobitoc cum se vede – în Târnăveni și mutat recent dincolo .
  Doamne, ce a ajuns acest cotidian vechi din 1938 ! O cloacă !

 11. Ținutul Secuiesc, Transilvania, nu au fost, nu sunt și nu au cum sa fie proprietatile hungariotilor. Hungariotii provin din Hoarda nepereche. Ținutul lor natal este Mongolia. E timpul sa revină la origini. Acolo, în ținutul mongoloid, iși vor găsi în sfârșit liniștea și acordul cu natura. Doamne-ajută!

 12. partidele etnice unguresti , in frunte cu udmr ,sunt prostituatele politicii. evident ca ungurii din covasna si harghita sunt tinuti intentionat in prostie. vezi cazul gunoiului de popa , un sovin extremist ungur, din ditrau.

 13. E timpul ca Ținutul Secuiesc să devină județ, acum că-n Ungaria sau Romania mai rămîne de vazut. Totus e preferabil în Ungaria, A Székelyi Megye.

 14. Sunt penibili. Desigur, nu ignoram faptul că pentru un popor mic, năvălitor și răuvoitor, cum sunt vecinii noștri, să fii imperialist , in plin sec. XXI, este de-a dreptul tragicomic. Prietenii naturali ai ungurilor nu pot fi decât cei cu psihologie imperialistă sau care își au stramosii in puste. In sec al IV-lea, apar pe malul Marii Azov Hunii-mongoli, fugăriți din Mongolia de către chinezi, care-i bat pe Goți și-i gonesc spre apus și se instalează între Tisa și Dunăre sub căpetenia lor Atila. Neîndoielnic, tropotul cailor le da fiori…In nebunia lor, fiecare cconducător al acestui stat cu istorie modesta crede că nu poate rata misiunea sfânta: aceea de a reabilita sovinismul și românofobia.

 15. Auzi au munți,auzi au ținut,de unde,aduse probabil din stepele Asiei de unde provin aceste hoarde sălbatice, care după bătălia de la Lechfeld din 955 când au fost exterminați toți masculii mongoli,femeile lor au fost așezate în Panonia de Otto cel mare unde ce sa vezi surpriza s-au corcit cu populațiile prezente la acest teritoriu,;traci,germani,slavi rezultând poporul unguresc pe care doar limba îl mai leagă de Asia natală.Daca nu erau criminalii de habsburgi și acum erau pașalâc turcesc acești vajnici luptători cu gura.Cititi cartea Suferințele din Ardeal că să vedeți cum au crescut numeric acești sălbatici,maghiarizand cu forța populațiile băștinașe,supunandu-le la cele mai groaznice umilințe și torturi,la cea mai sălbatică segregare și teroare,românii fiind tolerați pentru a-i sclavi pe ei,cele trei nații privilegiate,toate trei având un comportament criminal fata de neamul nostru.Apropo ieri s-au împlinit 1066 de ani de la bătălia de la Lechfeld,la multi ani corcitilor

 16. Articolul spune adevarul: politicienii romani sunt paraleli cu zonele locuite in majoritate de maghiari: UDMR e stat in stat!
  In plus, de balamaua UDMR are nevoie fiecare partid mare romanesc cand ajunge la osul de ros!
  Niciodata PNL si PSD cele 2 partide mari romanesti nu s-au inteles la guvernare, dar de fiecare data fiecare din cele 2 partide s-a inteles si a guvernat bine mersi alaturi de acelasi UDMR!!!!!!!
  Doar in campaniile electorale, cate un politruc roman mai spune ceva despre situatia economica din Tinutul secuiesc, dar despre romanii tot mai putini din zona NU indrazneste si nu vorbeste nici un politruc!
  Uitati-va ce atac la adresa lui Orban si NICI un politician roman NU le va raspunde, nici Orban, nici liberalii, nici USR PLUS!
  Toti tac chitic si se dau bine pe langa UDMR!

  Desi Orban a spus ADEVARUL, stie bine ce a spus: fostul Primar cu mai multe mandate din Sfantu Gheorghe, fost senator, Albert Almos (Dumnezeu sa-l ierte!) a DECLARAT PUBLIC ca NU a Acceptat Investitori in Covasna(a fost primar intre 1992-2008!) ca sa NU se SCHIMBE Compozitia etnica in Secuime, pe modelul industrializarii facute de Ceausescu la sfarsitul Anilor 70 si in Anii ’80 cand multi romani au venit in secuime ca sa lucreze la fabricile comunsite din Sfantu Gheorghe!
  Abia actualul primar incepand cu 2008 Antal Arpad a deschis orasul pentru Investitori!
  Tarziu, orasul e depopulat, judetul e sarac, depopulat, majoritatea romanilor au plecat, tinerii nu se intorc, investitorii nu se ingramadesc!

 17. Aurescule intoarcate pe partea ailalta ca totul e in ordine:))))))

 18. Nu știți câtă scârbă mi-e de toate cacaturile astea!

 19. „de ce nu se retrocedează în totalitate pădurile şi pământurile proprietarilor maghiari – să li se dea înapoi munţii! -”

  „deoarece oricum nu pot întreţine castelele, gospodăriile, şi să întărească Biserica catolică din Transilvania”

  M-as enerva dar in al doilea text au mare dreptate.
  Ludovic, fugi tu cu tot PNLul/UDMR pana in Ungaria cam 50-100 de ani si vorbim dupa.
  Intre timp lasati USR+ sa faca putina curatenie prin casa ca s-a „imputit, sta murdara de 30 de ani”.
  Alooo PSD, reveniti-va in plm odata, triati si trimite-ti lejer 50% din partid la politie.
  Faceti curatenie in ograda de corupti/amante si infractori si reveniti peste 3 ani la conducere. Tara asta doar prin socialism/politici de stanga isi revine. Daca nu vreti sa va reformati….atunci cu toata dragostea da-va-n plm si cu USR+ inainte.

 20. Au fost aduse din Asia,și munții și ținutul Secuiesc,nu au fost luate în urma celei mai sălbatice terori a acelor hoarde migratoare,a celei mai crunte exploatări a elementului autohton,li s-au dat banii pe proprietati la 1918 prin legea optanților,acum le vor in natura cu complicitatea trădătorilor care conduc de 32 de ani tara.Apropo ieri s-au împlinit 1056 de ani de când în urma bătăliei de la Lechfeld din 1055 Otto cel mare a exterminaț toată partea bărbătească a hoardelor jefuitoare mongole,femeile lor fiind colonizate in Panonia,unde surpriza s-au corcit cu autohtonii,traci,slavi,germani,așa căpătând și ei o țară,genetic doar 10% mai fiind mongoli.Pentru mai multe detalii privind jefuirea crunta a autohtonilor va recomand cartea Suferințele din Ardeal,acolo este detaliat comportamentul sălbatic al ‘civilizatilor,’ sasi,secui ,unguri,adică trio unum nationum,trei etnii sălbatice puse pe jaf și teroare.

  • „Apropo ieri s-au împlinit 1056”
   Auzi sefu, au trecut aproape 1000 de ani, lumea se mai schimba intre timp.
   Si sincer, decat sa ma bat cu vecinul mai bine il tin aproape.

  • Ziri :
   Combați cu patos și cu venin, dar cu greșeli de neiertat pentru un erudit de talia ta )))

   Bătălia aceea renumită a avut loc lângă Augsburg ( într-adevăr pe câmpia Lechfeld ) la 10 August 955, câștigat copios de Otto I ( de partea lui mai erau oșteni ai lui Conrad cel Roșu și Herman din Șvabia ) împotriva 3 căpetenii unguri ( căzuți prizionieri și executați de Otto ), bătălie în urma căreia escapadele vestice ale ungurilor s-au terminat. Dacă ții neapărat la aniversare, ieri au trecut 1066 ani de la bătălie ( cam multișori ca să mai fie actuale astăzi ). Cum stai cu aritmetica ?

  • cistigata copios , dar ce-i ma s-au batut in placinte ?

 21. 45% din tetenurile agricole sunt vandute…sí nu la unguri:)))))

 22. Buna ziua,aici este secolul xxi imi spuneti și mie ce sunt aia maghiari și secui

  • @ryzen,
   Bravo! Felicitări!
   Ba, chiar aș putea să completez raționamentul:
   „Aici sec xxv . Pe cine, Dracu’, mai interesează cine sunt ăia: maghiari, secui, români, greci, bulgari, de vreme ce omenirea musai să găsească o planetă primitoare pe care să se mute, altfel il poate vedea de Dracu’ cu ochii pe Terra..!?”

  • scaramouche o ghicisi de data asta

 23. Guvernul de la budapesta cumpără transilvania la bucată prin investiții private. Guvernul român nu vede asta?

  • Pentru guvernele Romaniei, Tara inseamna Bucuresti si sudul subdezvoltat!!!!
   Cat priveste zonele majoirtar maghire, guvernantii de la Bucuretsi NU au habar ce se intampla acolo…
   Iar transilvanenii sunt atat de departe de Romania guvernantilor de la Bucuretsi!!!

  • lili lasa-te de pareri personale tu copiaza de prin ziare

 24. Catre @Big prost. Secuii sunt populatie de etnie turcica si nu sunt nici romani si nici maghiari !.
  Iar ,,teoriile cu secuii” ale lui Gheorghe Popa Lisseanu au ,,valoare beletristica” si nu istorica.
  De fapt, desi a scris vreo 20 de carti despre daci, din punct de vedere a recunoasterii ca ,,Istoric” Gheorghe Popa Lisseanu nu exista pe plan international !. Adica alti Istorici din Europa nu prea dau 2 bani pe ce a scris el !.
  In ,,scrierile Istorice” de la ,,a face Istorie” si pana la ,,beletristica” nu e decat un singur pas !

 25. Si tocmai cand credeam ca lupta in PNL a fost transata, hopa dl. Orban in disperare de cauza a facut o miscare „strategica” si de ‘imagine” ca sa mai incerce inca o data sa sensibilizeze electorii PNL la iminenta votare cu o declaratie nedemna de presedintele celui mai „puternic” partid al momentului.
  Bineintele pentru prostii de pretutindeni, atat romani, maghiari si secui, care musca bineinteles la altfel de fente a mai aparut un subiect de trei lei, care nu este decat bucuria ziarelor on-line de a mai face ceva trafic. Si asa am ajuns iarasi la aceleasi aceleasi rahaturi de cand lumea: noi am fost primii, triburi din Mongolia, Ungaria „Mare”, Trianon, Mohacs, pasalac turcesc, iredentisti, budo olah, noi suntem buni, ei sunt rai, acum primii au fost cumanii dupa dl. Djuvara, statul national unitar si independent, etc. etc., etc., si iarasi etc. Interesant este ca „expertii” romani in materie de secui nu au fost niciodata in Harghita/Covasna, iar „expertii” unguri sa inteleaga pentru totdeauna ca ei sunt de fapt cei isi pun singur frane in cale dezvoltarii lor, iar UDMR-ul este cel care ii impinge din spate sa faca acest lucru. De ce acest lucru nu s-a intamplat in Burgenland unde a existat o populatie semnificativa de origine maghiara. Foarte simplu, au invatat limba si au lucrat impreuna cu austriecii sa o duca bine, lucru care nu se intampla la noi. Verificati daca vreun maghiar de peste 30 de ani este interesant de Ungaria „Mare”. Suntem in secolul XXI si vorbim de o Europa unica si de un singur popor european, iar noi in continuare de legam de ce s-a intamplat pe vremea lui Adam si Eva, Burebista, Gingis Han, etc. etc. Amandoua tarile in loc sa lucreze pentru bunastarea tuturor nationalitatilor de pe teritoriul lor – in egala masura pentru toate – isi ascund impotenta si coruptia lor cu subiecte inventate care nu au nici un viitor.
  P.S. Iar in Transilvania in loc sa „muscam” la fentele electorate de la Bucuresti, mai bine toti am munci impreuna sa facem acest loc o „Elvetie” a estului. Sa nu asteptam „pomeni” de la Bucuresti si sa ne facem noi viitorul: autostrazi, spitale regionale, scoli in care toate lumea sa invete romana, maghiara si germana, schimburi culturale intre judete si multe alte lucruri pentru o viata mai buna pentru ca romani, maghiari/secui, germani din Transilvania/Erdely/Sibengbuergen aici este casa noastra, a tuturor.

  • România este casa noastră, a tuturor. Romania poate fi un Dubai dacă se depășește complexul ordinii germane și se instaurează un model nou economic cu rate de dezvoltare anuală de 20-25%. România este centrul geografic al Europei. Poate fi mult mai mult decât e.

   P.S. ungurilor oricât le-ai da nu sunt mulțumiți. Într-o zi li se va lua și plotogul de teren ce le-a fost lăsat. Kicsi, kicsi, kicsi!

  • ce visati voi acolo ? pina nu se termina alegerile din PNL asa o tin .

 26. Că e Viktor, că e Ludovic, tot un dràk Ludovic are în sânge a nu facă nimic pentru România, sabotare prin pasivitate, iar Viktor cumpără România la bucată. Vezi grupul de investiții în agricultură Hodler. Amicus Orbanibus Viktorius.
  Cred că dacă se va întoarce roata istoriei hungurii vor omorâ toți românii la câtă ură au în ei acești creștinați cu parul. Caveat Romanibus, hungarum bestiaribus est.

 27. „Tocmai de aceea este de preferat să acceptăm că acest stat român va lupta atâta vreme până când nu va ma rămâne niciun singur maghiar în Transilvania” – asa este. Sunt toți pe litoral cu familia vorbesc limba lor și nu le zice nimeni nimic. Asa barbar e statul roman asta de mitici.
  Secuii au multe calități de necontestat dar e o vorba ca Dumnezeu iti da c-o mana și cu alta iti ia. La unii, nu la toti le-a dat retardul asta al superiorității inexistente, al epocilor austriece, nu ale lor, de mult apuse. Mai îl vezi și pe Orban de la Buda visandu-se apărătorul creștinătății și alte chestii de te întrebi din ce secol vin astia.
  Europa v-a văzut adevărata fata iar banii ei n-o sa mai vina. Asa ca în 5 ani max sa ma căutați ca angajez cu ziua. 😉

 28. Orban al Romaniei vorbeste aiurea: exista conventii si tratate internationale care interzic schimbarea compozitiei etnice a unui teritoriu. Un exemplu: Hotararea ONU nr. 47/135 din 1992.
  Scriu si comenteaza prostii in necunostinta de cauza.
  Pe de alta parte, e normal ca declaratiile extremistae ale unor demnitari ai statului roman sa atraga comentarii in presa internationala. Dar asa e cand gura o ia inaintea mintii (lipsa).
  Si o alta chestie, la fel de adevarata: copiii crestini deveneau cei mai buni ieniceri. Valabil pentru multi politicieni damboviteni de ieri si de azi.

 29. Catre @Big prost. Vorbesti prostii !. Maghiarii sunt populatie turanica si nu turcica. Maghiarii sunt inruditi cu secuii cum sunt inruditi si cu cumanii, tatarii, mongolii sau koreenii.
  Pai asa si romanii sunt inruditi cu portughezii sau francezii.
  Ferdinand Regele Romaniei avea mama portugheza.

 30. Ar trebui mutata capitala in centrul Romaniei, un reset pentru generatiile de politicieni ce au facut exercitii de mintit populatia numai in Bucuresti. Au nenorocit un oras, o istorie, hmmm, mai cititi cum Vedea Blaga Bucurestiul si mai ales ce sentimente pluteau in acei ani imediat dupa unire, ca sa vedeti unde s-a ajuns prin proadta, mioapa guvernare. Aici este de o miscare, un partid cu viziune ar putea face ceva. Impotriva acestei dezbinari, pe de-o parte infiltrata cu picatura de la Budapesta, pe de alta lasata sa creasca ca o buruiana intr-o gradina neingrinita. Nepasare, comoditae, miopie. Undeva pe langa Brasov, o noua capitala! Lasati Bucurestiul sa se refaca, sa ramana acolo scolile, universitatile, parcurile, strazile, oamenii care-l iubesc nu pentru fitze si bani.

  • te-ai mutat cu cortul ?

  • A aparut si un banatean care se exprima pe langa subiect si isi proiecteaza vesnicile frustrari.

   Daca se muta capitala la Sacele, problemele Romaniei dispar, deoarece coeficientul de dezvoltare al unei tari este direct proportionla cu pozitia geografica a capitalei.

   Un banatean probabil.

 31. Interesant ca din toata polologhia asta abracadabranta razbate si o recunoastere, vorba aceea, “gura pacatosului (inconstient) adevar graieste”. Si anume, ca situatia din tara noastra a etniei maghiare e identica cu a celorlalte maghiarimi din tarile vecine ale Ungariei. Toate aceste tari (“balcanice”),care au si populatii de etnii rusa, turca, sarba, poloneza, roma,tatara, armeana, germana, greaca s.a., ar avea ceva de impartit numai cu cea maghiara. Pentru ce castig? Ca ce chestie? Vorba boschetara: daca unul iti spune ca esti beat, il iei in deradere. Daca iti spun doi, intri la idei. Dar daca iti spun trei sau mai multi? Inseamna ca daca nu-i crezi, ori esti posedat de interese obscure, ori esti tembel. Si ne faci sa pierdem timpul cu tine. Doar ca amuzament. Necazul si ghinionul tau este ca s-a gasit un roman (tocamai de etnie maghiara) sa spuna adevarul. Sa vezi cand or spune adevarul si cei din celelalte tari (indiferent de etnie). Tot n-o sa crezi?

 32. citesti inca omul invizibil ?

 33. nu te saturi de mincat ciupercii

 34. Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic. Adică statul român desfășoară un genocid. Asta se înțelege din cele câteva rânduri copiate din articol. Și nu sunt singurele cu probleme. Sper că UDMR să se delimiteze în spiritul bunei conviețuiri de acest articol.

 35. bai clona iar te bagasi in seama ca musca in turul iepei ?

 36. Cu ungurii e mare problemă ..
  Le a intrat în cap…istoria lor contrafăcută
  Și o preda si in Transilvania se pare…
  Ungariei nu i place UE
  Că nu mai poate aspira la Transilvania
  Și cu Rusia degeaba se face slugă
  Ca nu i lasă UE
  De aceea Orbanica micuțul dictator
  Roade la temelia UE
  Carii…si spera ca si Polonia si Italia
  Să devină #cariile UE…
  De asta românii sunt recunoscuti pentru
  Susținerea UE…
  Și îndepărtarea #cariilor UE..
  Cu ajutorul unor #plombe

 37. Catre @Big prost. Da, este o diferenta intre turanici si turcici. O diferenta intradevar mai mica decat intre un sub-om ca tine si popoarele europene !.

 38. Astia, adica ungurii, nici nu sunt unguri. Ei sunt vorbitori de limba maghiara. Sunt studii genetice facute, dar pastrate sub cheie, care dovedesc ca 80-90% dintre ei sunt de alte semintii decst cei care au venit in secolul IX. Asta se vede si prin faptul ca cel mai mare rege al lor a fost roman, cel mai mare poet a fost sloven cel mai mare revolutionar a fost dracu stie ce. Sa nu se afle chestiile astea sar si ei cu gura, ca de altele nu sunt in stare de nimic. Ce sa crezi despre un popor care din 1529 de la batalia de la Mohaci si pana la eliberarea lor de catre austrieci, 250 de ani, nu au avut nicio rascoala si in armata austriaca de eliberare nu era niciun ungur. Le-a placut mangealacul turcesc.

 39. Unguri, ruși, turci… Toți visează noaptea că stăpânesc asupra altor popoare… Ce au în comun? Dictatori in fruntea lor… Ce mai au în comun? Sunt un amalgam de nații maghiarizate rusificate sau turcizate. Și mai au ceva .. se cred superiori și privesc cu dispreț. Dacă ai ocazia să ajungi într-o comunitate maghiara ai să simți că ești considerat un sub-om dacă ești român.

 40. Ungurii ( cei din Ungaria) sunt prea mici sa-i luam in seama.
  Este normal sa scrie astfel de articole pentru ca obsesia Transilvania.
  Sa fie sanatosi.
  Traiasca Romania si toti cetatenii ei , de toate nationalitatile.

 41. Apăi bree măăi quițule, amu spui că tacsu lu organ a fost securist ungur ?
  Așa ați ajuns moo ? Să vă turnați părinții securiști ?
  Al tău nu era moo tot seqiurist ?
  Bleaah …