G4Media.ro

Oficialii guvernului britanic îşi pot lua concediu de maternitate fără să mai…

Oficialii guvernului britanic îşi pot lua concediu de maternitate fără să mai fie nevoiți să demisioneze / Suella Braverman, procuror general, este prima beneficiară a noii legi

Suella Braverman a devenit marţi prima reprezentantă a guvernului britanic care şi-a putut lua concendiu de maternitate păstrându-şi postul, a doua zi după intrarea în vigoare a unei noi legi care permite acest lucru, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ocupanta celui mai înalt post de consilier juridic al guvernului, procurorul general pentru Anglia și Țara Galilor, Suella Braveman, în vârstă de 40 de ani, va fi înlocuită timp de şase luni de unul dintre adjuncţii săi, dar îşi va primi în continuare salariul.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, viitoarea mămică, care aşteaptă al doilea copil, şi-a exprimat entuziasmul pentru ideea „de a face parte din istorie”. Salutând un „moment marcant” pentru ţară, ea a estimat că acesta este un mesaj „pentru femeile tinere care ar dori să facă o carieră în politică”.

Prim-ministrul Boris Johnson i-a transmis „cele mai bune urări pentru concediul maternal şi că este nerăbdător să o reîntâlnească în toamnă”, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Legea până acum în vigoare, „depăşită” potrivit chiar serviciilor prim-ministrului britanic, ar fi obligat-o să renunţe la funcţie dacă dorea să-şi ia concediu de maternitate după naşterea copilului.

Boris Johnson a declarat că intenţionează să-şi ia concediu de paternitate după naşterea ultimului său fiu în aprilie anul trecut, dar pentru moment l-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP.

Sursa foto: Suella Braverman / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. nume de englez, fatza de camila…

  2. Bine ai venit în lumea civilizata, UK.
    O ultima adiere a spiritului european în insula asta…