G4Media.ro

Oficial taliban susține că munca femeilor alături de bărbați ar trebui interzisă…

Oficial taliban susține că munca femeilor alături de bărbați ar trebui interzisă / ”Bărbaţii şi femeile nu pot lucra împreună. Este clar”

Femeilor afgane nu ar trebui să li se permită să lucreze alături de bărbaţi, a declarat o personalitate de rang înalt din guvernul taliban, o poziţie care, dacă ar fi pusă în aplicare în mod oficial, le-ar interzice efectiv angajarea în birouri guvernamentale, bănci, companii mass-media şi nu numai, transmite News.ro, care citează Reuters.

Waheedullah Hashimi, o personalitate a talibanilor, a declarat pentru Reuters că gruparea va implementa pe deplin versiunea sa de sharia sau legea islamică, în pofida presiunilor din partea comunităţii internaţionale pentru a permite femeilor dreptul de a lucra acolo unde doresc.

De când mişcarea islamică a venitla putere luna trecută, oficialii talibani au spus că femeile vor putea lucra şi studia în limitele stabilite de sharia. Dar a existat o incertitudine mare cu privire la ce efect practic va avea asupra capacităţii lor de a-şi păstra locul de muncă.

Când talibanii au condus ultima dată Afganistanul în perioada 1996-2001, femeilor li s-a interzis angajarea şi educaţia.

”Nu li se va permite să vină la birourile noastre”

Problema are o importanţă majoră pentru comunitatea internaţională şi ar putea avea un impact asupra cuantumului ajutorului şi al altor asistenţe acordate Afganistanului, aflat în criza economică.

„Ne-am luptat aproape 40 de ani pentru a aduce (sistemul) legii sharia în Afganistan”, a spus Hashimi într-un interviu. Sharia … nu permite bărbaţilor şi femeilor să se reunească sau să stea împreună sub un singur acoperiş. Bărbaţii şi femeile nu pot lucra împreună. Este clar. Nu li se va permite să vină la birourile noastre şi să lucreze în ministerele noastre „.

Nu este clar în ce măsură comentariile lui Hashimi reflectă politicile noului guvern, deşi acestea par să meargă mai departe decât comentariile publice făcute de alţi oficiali.

În zilele de după cucerirea puterii la Kabul, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat reporterilor că femeile sunt o parte importantă a comunităţii şi că vor lucra ”în diferite sectoare”.

De asemenea, el s-a referit în mod specific la femei, într-un apel pentru revenirea funcţionarilor guvernamentali locurile lor de muncă.

Cu toate acestea, numirile de cabinet anunţate la 7 septembrie nu includ femei şi au avut loc relatări pe scară largă despre femeile trimise acasă de la locul lor de muncă.

”Vom avea nevoie de femei, de exemplu în medicină, în educaţie”

Hashimi a declarat că interdicţia asupra femeilor se va aplica şi în sectoare precum mass-media şi sectorul bancar, unde femeile au devenit din ce în ce mai prezente de la înlăturarea talibanilor în 2001 şi instalarea unui guvern susţinut de Occident.

Contactul dintre bărbaţi şi femei în afara casei va fi permis în anumite circumstanţe, de exemplu atunci când se va consulta un medic de sex masculin, a adăugat el.

Femeilor ar trebui, de asemenea, să li se permită să studieze şi să lucreze în sectoarele educaţiei şi cel medical, unde pot fi amenajate facilităţi separate pentru utilizarea lor exclusivă.

„Desigur, vom avea nevoie de femei, de exemplu în medicină, în educaţie. Vom avea instituţii separate pentru ele, spitale separate, universităţi separate poate, şcoli separate”, a explicat acesta.

Duminică, noul ministru al Educaţiei al talibanilor a declarat că femeile ar putea studia la universitate, dar că ele trebuie separate de bărbaţi.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. În Afganistan ar trebui să trimitem toți homosexualii din Europa, că și ei ne-au trimis o grămadă de refugiați!!!

    • Păi Talibanii ce sunt? Trăiesc doar in grupuri de bărbați, urăsc femeile etc. Mai mult, visează doar virgine (adică au zero experiență). Ăia și-o freacă împreună.

  2. Parerea mea este că imediat trebuie să se mobilizeze armata de oengisti și de activiști sorosisti , feministele, activiștii lgbt-isti, activiștii woke, „luptatorii” pentru justiție socială, anti-rasiștii și toți „iștii” și să meargă cât mai repede în Afghanistan pentru a le insufla și chiar impune talibanilor „valorile” marxismului cultural, flamura progresismului trebuie dusă și la ei, aceste „drepturi” trebuie impuse și acolo. Hai curaj, care te bagi ? Ăla eu… ăla eu… ăla eu… :))

  3. Ciordilde Armand, esti dus cu pluta rau de tot, omule…. ! Stii cum se numeste boala asta a ta…? MISOGINISM, barbate ! E grava rau de tot ! Mergi si te cauta la doctor, fiindca e mortala, sa stii !

    • O fi mortală cum zici tu dar până acum nu a avut efectul ăsta asupra mea. I’m still alive and kicking… aștept să iti iei bilete de avion , să fi curajos si să te duci sa-i civilizezi pe talibani :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.