G4Media.ro

OFICIAL Șase localități din Ilfov și șapte din Constanța intră în carantină…

OFICIAL Șase localități din Ilfov și șapte din Constanța intră în carantină din această seară: Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni

Șase localități din Ilfov vor intra în carantină după ce șeful DSU, Raed Arafat, a semnat ordinul în acest sens. Arafat a confirmat pentru G4Media.ro că a semnat ordinul de intrare în carantină din această seară pentru Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni, la propunerea DSP Ilfov.

Carantina va dura 14 zile.

Anterior, alte două localități – Chiajna şi Bragadiru – au intrat în carantină de vineri seară de la ora 22.00.

Județul Ilfov are una dintre cele mai mari rate de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.

Solicitarea de carantinare a celor șase localități a venit de la Direcția de Sănătate Publică din Ilfov. Pentru a intra în vigoare, decizia finală aparține Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat.

Tot din această seară, de la ora 20.00, intră în carantină șapte localități din județul Constanța: Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian și Techirghiol.

Comunicatul oficial:

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța.

Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 22:00.

Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00.

În curs de actualizare

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Deci nu mai poti trece cu masina prin otopeni?

    • Teoretic poți trece fără sa oprești, dar, sa fii sigur(ca dacă fac câteva controale, se fac blocaje de kilometri), o iei pe autostrada (A3). Oricum fac pariu că sunt ultimele închideri (până luni după alegeri!!!). Daca mai închid începând de mâine pentru 14 zile, mai greu cu alegerile! Nu cred că ar face nimeni declarație pe proprie răspundere ca să vină la vot, nici nu cred că au rubrică si – mai ales – dacă ar face o, cu siguranță vota pe oricine altcineva decât pe ăia care i-au pus s-o faca!

  2. Votul,este O DATORIE, CIVICĂ! Dar ,probabil, mulți nu au auzit despre așa ceva! Ba da,vom completa formularele necesare si ne vom prezenta la vot! De ce nu?!?! Am uitat….românii (unii) ,până nu trec pe lângă lege,nu se simt bine! Să fure”colo,cat de putin…..

  3. Imi place poza, un politist mic linga un Mercedes mare.

  4. Acele localitati au rata mare de infectare pt ca Bucurestenii nostri dragi au ales de buna voie sa se carantineze/izoleze in ele, atunci cand au fost depistati pozitiv la Covid. Si aceasta pt ca numarul de cazuri se iau dupa domiciliul declarat, nu cel din cartea de identitate.
    Noi ceilalti, din Bucuresti, putem doar sa le multumim.