G4Media.ro

Oficial rus: Finlanda în mod conștient intră în confruntare cu Rusia /…

sursa foto: captura

Oficial rus: Finlanda în mod conștient intră în confruntare cu Rusia / Patrușev: S-a intensificat activitatea organizațiilor de extremă dreaptă care solicită returnarea teritoriilor pierdute în urma celui de-al Doilea Război Mondial

Conducerea Finlandei, supravegheată de SUA, intră în mod conștient în confruntare cu Rusia, ca în timpul celui de-al Treilea Reich; Helsinki nu a învățat lecțiile trecutului, dar după victoria Rusiei în operațiunea specială, totul va reveni la normal, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, la Petrozavodsk, la o consfătuire pe problemele asigurării securității Kareliei, transmite Ria Novosti, citată de Rador.

„Vreau să vă reamintesc că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial Occidentul folosea deja Finlanda în lupta împotriva țării noastre. Militarii finlandezi luptau de partea Germaniei hitleriste și s-au evidențiat printr-o cruzime deosebită. Numai în Karelia ei au omorât în mod barbar peste 7.000 de prizonieri de război și au chinuit în lagăre de concentrare peste 8.000 de civili. Totuși alianța dintre Helsinki și Berlin va dura numai până în martie 1945”, a spus Patrușev la consfătuire.

„În prezent, politica conducerii finlandeze, alimentată de curatorii lor de la Washington, distruge legăturile de bună vecinătate ruso-finlandeze stabilite după înfrângerea Germaniei fasciste. A fost luat din nou un curs politic conștient de confruntare cu țara noastră. S-a intensificat activitatea organizațiilor de extremă dreaptă care solicită returnarea teritoriilor pierdute în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Se pare că lecțiile trecutului recent nu au fost însușite”, a adăugat Patrușev.

„Cred că după victoria noastră în operațiunea militară specială totul va reveni la normal, așa cum a fost în 1945, când Finlanda a început acțiunile militare împotriva Germaniei fasciste”, a conchis Patrușev.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Să intre! Dar rușii să fie conștienți că intră în conflict cu NATO, nu cu Finlanda!

    • Simo Hayha este acolo. Ii Asteapta pe mujici. Mai mult, sunt mii de finlandezi cu spirit Simo Hayha.

  2. Sa inteleg de la securiciu’asta sef ca doar Rusia are voie sa zburde pe plaiurile revizioniste ?

  3. Rusnacul are memorie selectiva. Nu Finlanda a lansat agresiunea impotriva Rusiei, cu Stalin a invadat Finlanda in 1939, la doua luni de la invazia coordonata intre rusi si fascisti contra Poloniei (practic aliati care isi tineau spatele contra occidentului). Stalin a obtinut 10% din teritoriul finlandez, desi spera sa ocupe totul (cam cum e situatia cu invzia Ucrainei).

  4. Rusia trebuie să cedeze toate teritoriile luate după 1917. Gata cu imperialismul și colonialismul rusesc.