G4Media.ro

Oficial EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente discută cu compania care produce vaccinul…

Oficial EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente discută cu compania care produce vaccinul Sputnik V, dar nu a fost trimis pentru autorizare

Directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, Emer Cooke, a declarat marți seara, în cadrul unei audieri la Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European, că EMA nu a primit vaccinul rusesc Sputnik V pentru obținerea unei autorizații de comercializare, până acum având loc un schimb de opinii cu compania producătoare.

„Ne bucurăm foarte mult că vom putea să evaluăm acest vaccin”, a spus Emer Cooke, subliniind însă că Agenția nu a primit vaccinul pentru o revizuire continuă sau pentru emiterea unei autorizații de comercializare.

„Suntem în faza de consultanță științifică”, a spus directorul executiv EMA, adăugând că Agenția discută cu compania producătoare, care a pus mai multe întrebări despre această etapă.

 

sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sputnik V trebuie păstrat pentru Psd-iști, integal. Și pentru Dorneanu, că el oricum își ia lumină de la Moscova

  2. Singurul lucru atractiv la Sputnik e ca se foloseste tehnologia clasica, adica un virus atenuat, o tehnologie „sigura” si testata de miliarde de ori, spun „sigura” pentru ca poti sa faci covid de la acest vaccin, e adevarat ca foarte rar, si o forma usoara, cum poti face si de la cel gripal o gripa usoara, deci ar fi bine daca l-ar aproba, in sfarsit poate panicatii care nu vor sa testeze noile tehnologii se vor vaccina si ei, slabe sanse insa pentru ca vor spune ca e de la rusi si le baga Putin cipul. Nu stiu ce sa zic de tulpinile noi, acest vaccin ar putea sa nu fie la fel de eficient, dar nu se stie, pentru ca odata cu virusul produce si anticorpi pentru proteina aceia care formeaza coroana virusului, asta teoretic, practic nu se stie.

    Pfizer si Moderna sunt mult mai ok, si mai sigure, Astra-Zeneca e mai putin sigur ca ele, desi lumea crede ca e sigur, exista zvonul asta ca Astra-Zeneca ar fi pe tehnologie clasica dar nu e, acolo se foloseste un adenovirus, care face exact ce face Pfizer doar ca cu ajutorul unui alt virus, ceea ce e important e ca de la astea n-ai cum sa faci covid pentru ca in niciunul nu exista virusul intreg.

  3. Unde sunt glumitele cu novicioc in ceai, si ceaiul in chiloti, si mortul care se intoarce de la groapa berlineza?