G4Media.ro

OFICIAL Bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus nu are simptome / Nu…

OFICIAL Bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus nu are simptome / Nu s-a confirmat virusul la alte persoane / 182 de oameni sunt în carantină, iar 8231 sunt monitorizați la domiciliu

Bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus și care este internat la Institutul „Matei Balș” din București nu are simptome, iar până în prezent testele nu au confirmat prezența virusului la alte persoane. În prezent, 182 de oameni sunt în carantină, iar 8231 sunt monitorizați la domiciliu, anunță Comitetul pentru comunicare strategică.

Potrivit sursei citate, au fost primite 3.611 de apeluri la linia TelVerde și 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la coronavirus.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 pe nava Diamond Princess și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Buletinul informativ integral:

Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Reamintim că programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!
În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.

De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Cred că la Romanika e ceva in aer că totul e ok, deși țara are legături multiple cu Italia.
  Urmăresc pe „El Pais” ce se întâmplă în Spania, spaniolii au multi studenti in Erasmus, italienii merg in Spania ptr vacanțe mai ieftine.
  In cateva zile, cazurile legate direct de Italia au pierdut teren în față celor comunitare, ceea ce indică faptul că virusul circula de câteva zile. In Spania se vorbește deschis de epidemie, fără să se inducă panică.
  Nu zice nimeni” vai, e doar un caz, nu se va întâmpla nimic, e liniste si pace”. Dar nici nu stau toata seara pe la TV de-alde Arafat si Streinu-Cercel, similarii lor din Spania au treabă, frate.
  Streinu-Cercel, seful de la Matei Bals, a luat la rând aseara televiziunile.
  Din pacate, cred că este vorba de o inconștiență tâmpita a autorităților române, pe model Colectiv.

 2. Coronavirusul si-a rupt dintii in pielea de juvete.
  Muicaaaa suntem neam de piatra!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.