G4Media.ro

Ofensiva rusă continuă în estul Ucrainei / „Inamicul să se apropie de…

Sursa foto: BMVg_Bundeswehr via Twitter / Oleksii Reznikov

Ofensiva rusă continuă în estul Ucrainei / „Inamicul să se apropie de linia noastră de apărare pentru a trage cu artileria asupra orașelor” / Lupta pentru Sloviansk ar putea fi „următoarea bătălie crucială”

După ce Ucraina a confirmat sâmbătă că orașul-cheie Severodonețk se află „complet sub ocupație rusă”, regiunea Luhansk din estul țării se află acum aproape în întregime sub control rusesc. Cu toate acestea, forțele ucrainene continuă să apere orașul vecin Lysychansk, care este supus unor atacuri tot mai dese de artilerie și rachete rusești, informează CNN.

Lupta pentru Sloviansk ar putea fi „următoarea bătălie crucială” a războiului Rusiei în Ucraina

Duminică, șeful administrației militare a regiunii vecine Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că forțele rusești se adună pentru noi atacuri în regiune, din care aproape jumătate se află sub control ucrainean.

„Asistăm acum la acumularea de forță de muncă, vehicule blindate grele și artilerie în direcția Sloviansk”, a declarat Kyrylenko la televiziunea ucraineană.

„Inamicul folosește tacticile sale bine cunoscute, încercând să se apropie de linia noastră de apărare pentru a trage cu artileria asupra orașelor. Artileria inamică ajunge deja în anumite părți din Sloviansk. Aceasta este o altă confirmare că oamenii ar trebui să evacueze”.

De-a lungul ofensivei din est, forțele rusești au folosit artilerie intensă și bombardamente cu rachete înainte de a încerca să cucerească teren. Acestea atacă zone din Donețk din trei direcții.

Kyrylenko a declarat că a avut loc un atac cu rachete și atacuri cu rachete asupra Kurakhove, un oraș situat pe linia frontului din sudul Donețkului, care a fost ținta atacurilor rusești timp de mai bine de două luni. Avdiivka a fost, de asemenea, lovită de rachete, a spus el.

Pe măsură ce forțele rusești își intensifică ofensiva în estul Ucrainei, orașul Harkov și zonele înconjurătoare au fost din nou supuse unor tiruri de artilerie tot mai intense.

Sursa foto: BMVg_Bundeswehr via Twitter / Oleksii Reznikov

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Crucială până când Ucraina o pierde. După care devine un cătun irelevant.

    • Cruciala cat timp rusii sunt blocati acolo in lupte urbane. Tot rusii transforma acele orase in catune irelevante dupa ce le ineaca in artilerie, data fiind incompetenta cronica debilitanta de a aduce un plus de precizie si eficienta armatei. Rusilor si prorusilor le convine perspectiva hectarelor ocupate. Pentru armatele civilizate sunt mai relevante capacitatea si resursele de lupta si potentialul acestora de a fi sustinute.

  2. Acum 2 luni Zelenschi:”negocieri doar după bătălia din Dombas…”…ce va zice după ce va fi ocupată toată zona?