G4Media.ro

OECD: Românii din Diaspora au cel puțin 630.000 de copii născuți în…

OECD: Românii din Diaspora au cel puțin 630.000 de copii născuți în străinătate. În Marea Britanie, numărul nașterilor româncelor s-a triplat în 5 ani

O “estimare conservatoare” arată că sunt cel puţin 630 000 de descendenți de emigranți români, potrivit Raportului OECD “Talent Abroad: A Review of Romanian Emigrants”. Descendenții emigranților români includ persoanele care s-au născut în afara României, dar au avut cel puțin un părinte născut în România.

“Din păcate, pe această populație nu există o sursă de date comparabilă la nivel internațional. Multe sondaje nu colectează date despre locul nașterii emigranţilor, ceea ce face imposibilă estimarea numărului de descendenți născuţi din străini. Cu toate acestea, este posibil să se compileze date dintr-o varietate de surse într-un număr limitat de țări OCDE (UE, Italia, Spania, Regatul Unit și Statele Unite) pentru a ajunge la o estimare conservatoare de cel puțin 630 000 de descendenți de emigranți români“, potrivit sursei citate.

Numai în 2017, potrivit graficului din publicaţia citată, numărul naşterilor mamelor românce a urcat la aproape 40.000 în total, în Spania, Italia şi Marea Britanie.

Citiţi articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. benefit scroungers

  2. Benefit scroungers

    • Bah latei, vezi ca esti aproape la fel de prost ca trolul kaghebist securistoid bad@!

  3. Perfect, astia se nasc cu buletin romanesc oriunde ar fi si o sa-l voteze cu doo maini, ca la Paris, pe sefu Barney! Diasporele ne salveaza!
    Plus trolul securistoid bad@, e extrem dar extrem de prost!

  4. In strainatate copiii romanilor nu sunt gazati sau vanduti ca robi pentru cativa dolari in plus.

  5. Inca o generatie care nu se mai intoarce in Romania. Si bineinteles generatia parintilor, care vor ramane langa copii.

  6. In Romania, in ultimii 5 ani s-au nascut 1 milion de copii, adica 200.000 in medie pe an!