G4Media.ro

O scenă s-a prăbuşit la un miting de campanie în Mexic /…

Captura X

O scenă s-a prăbuşit la un miting de campanie în Mexic / Cel puţin patru morţi, mai multe persoane blocate şi rănite

Cel puţin patru persoane au murit miercuri seara în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, după ce o structură s-a prăbuşit la un eveniment de campanie pentru candidatul prezidenţial mexican Jorge Alvarez Máynez, a anunţat preşedintele ţării, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Citând declaraţii ale guvernatorului local, preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a confirmat că patru persoane au murit şi 15 au fost rănite.

Jorge Alvarez Maynez, candidatul la preşedinţie din partea partidului Mişcarea Cetăţenească, a scris pe X că o rafală de vânt a provocat prăbuşirea scenei la evenimentul din oraşul San Pedro Garza Garcia, o enclavă bogată din apropierea centrului industrial Monterrey.

Máynez însuşi a mers pentru scurt timp la spital, după ce o parte din scena de pe care se adresa susţinătorilor s-a prăbuşit. „Sunt bine şi sunt în contaxct cu autorităţile statului pentru a urmări ce s-a întâmplat. Singurul lucru important în acest moment este să ne ocupăm de victimele accidentului”, a declarat Máynez.

Un videoclip al accidentului postat pe reţelele sociale îl arată pe Máynez agitându-şi braţele în timp ce mulţimea îi scanda numele, înainte de a privi în sus pentru a vedea cum un ecran gigantic şi o structură metalică se prăbuşesc spre el. Candidatul prezidenţial este văzut apoi alergând pentru a se pune în siguranţă, în timp ce o parte a scenei s-a răsturnat la miting.

 

 


Miguel Treviño, primarul din San Pedro Garza Garcia, a scris pe reţelele sociale că „se pare că există persoane prinse sub dărâmături şi rănite. Rugăciunile mele sunt alături de victime”, a transmis edilul.

Într-o înregistrare video transmisă miercuri seară pe reţelele de socializare, guvernatorul Nuevo Leon, Samuel Garcia, i-a avertizat pe locuitori să rămână în casă pe fondul furtunilor puternice din zonă, aducând ca exemplu acest accident.

Máynez, un fost deputat în vârstă de 38 de ani din partea partidului centrist Mişcarea Cetăţenească, se află în sondaje pe locul al treilea, la distanţă de primii clasaţi, cu mai puţin de două săptămâni înainte ca alegătorii să meargă la urne pe 2 iunie.

Mexicul pare să se îndrepte către alegerea unei femei ca preşedinte. Fostul primar al oraşului Mexico City, Claudia Sheinbaum, şi Xochitl Galvez sunt cele două candidate principale care domină sondajele. Miercuri seară, Sheinbaum a transmis pe Twitter că speră că „totul este bine cu candidaţii şi participanţii” la evenimentul de campanie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...