G4Media.ro

O rachetă a căzut în apropierea aeroportului din Bagdad, lângă o bază…

O rachetă a căzut în apropierea aeroportului din Bagdad, lângă o bază unde se află soldați americani și irakieni

O rachetă s-a abătut luni seară în incinta aeroportului internaţional din Bagdad, unde sunt desfăşuraţi soldaţi irakieni şi americani, a anunţat armata, ultimul atac împotriva intereselor americane din Irak în ultimele luni, scrie AFP, citată de Agerpres.

Peste 30 de atacuri au vizat, din octombrie 2019, soldaţi sau diplomaţi americani în Irak. Atacurile cu rachete au devenit însă tot mai rare în ultimele luni.

Noul tir a intervenit cu trei zile înaintea discuţiilor americano-irakiene – prin videoconferinţă, din cauza COVID-19, – din cadrul „dialogului strategic” menit să reconfigureze cooperarea dintre cele două ţări, în special pe plan militar.

„O rachetă s-a abătut în incinta aeroportului din Bagdad”, a indicat armata. „Nu au fost nici victime, nici pagube materiale”, a precizat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

O bază unde se află soldaţi americani şi irakieni este situată în incinta aeroportului.

Aeroportul internaţional din Bagdad este în continuare închis din cauza măsurilor de izolare impuse pentru a evita răspândirea pandemiei de COVID-19 în ţara care a înregistrat oficial până în prezent peste 13.000 de contaminări şi circa 400 de decese.

Niciunul din tirurile de rachete împotriva intereselor americane nu a fost revendicat, dar Washingtonul acuză facţiunile armate irakiene pro-Iran că sunt responsabile pentru acestea.

La sfârşitul anului 2019, tiruri de rachetă care au ucis un american au degenerat şi au condus la asasinarea de către Washington în ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său la Bagdad, precum şi la tiruri de rachete iraniene asupra unei baze adăpostind americani în Irak.

Sursa foto: www.baghdad-airport.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O rachetă s-a abătut…:) traiasca google translate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.