G4Media.ro

O primărie din Bistriţa-Năsăud a fost amendată cu 15.000 lei pentru că…

O primărie din Bistriţa-Năsăud a fost amendată cu 15.000 lei pentru că a aruncat pământ peste un depozit ilegal de deşeuri ca să îl ascundă

Primăria comunei Prundu Bârgăului a fost amendată cu 15.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud pentru decizia de a arunca pământ peste un depozit ilegal de deşeuri, încercând să mascheze existenţa acestuia, relatează Agerpres.

Depozitul ilegal de deşeuri a fost descoperit în urmă cu câteva zile de un tânăr, care a declanşat o campanie de ecologizare la nivelul municipiului Bistriţa, pe care ulterior a extins-o la nivel judeţean.

Acesta a cerut primăriei din Prundu Bârgăului să dezafecteze depozitul ilegal, dar, în urma unei vizite în teren, a descoperit că peste gunoaie fusese aruncat pământ.

În urmă cu două zile, subprefecţii Lorand Toth şi Attila Decsei l-au însoţit pe voluntarul Vlad Grigoraş la Prundu Bârgăului, în zona poligonului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, motiv pentru care s-a luat legătura cu Garda de Mediu.

În cursul zilei de joi, comisarii Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud au efectuat un control şi au aplicat o amendă de 15.000 lei primăriei.

„În urma apariţiei în mediul online cu privire la deşeurile acoperite cu pământ de la Prundu Bârgăului, o echipă de comisari din cadrul CJGNM BN a efectuat un control pentru a verifica cele semnalate. Urmare a controlului efectuat din data de 13 mai la UAT Prundu Bârgăului, s-a aplicat sancţiune contravenţională pentru nerespectarea L.211/2011, în cuantum de 15.000 de lei”, a informat Garda de Mediu vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

În cursul săptămânii trecute, alte două primării au fost amendate de Garda de Mediu pentru depozitele ilegale de deşeuri – Dumitriţa, cu 15.000 lei, şi Monor, cu 5.000 lei, iar acţiunile de verificare a localităţilor vor continua şi în perioada următoare.

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. DE CE NU PUȘCĂRIE!?

    • De ce nu amendă pe persoană fizică? Aşa, tot din banii sătenilor vor plăti. Puşcărie să se dea pentru ăia care chiar fac prostii. Pe ăştia îi calmezi cu amenzi. Bine, nu de 15000. Dă-i 50000, obligă-l să plătească. Apoi, dacă în decurs de 5 ani mai face una, dublează-i „premiul”. Să vezi că neam de neamu lor nu mai face nicio ilegalitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.