G4Media.ro

O persoană din Sfântu Gheorghe, amendată pentru refuzul de a participa la…

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

O persoană din Sfântu Gheorghe, amendată pentru refuzul de a participa la recensământ

O persoană din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a refuzat să participe la recensământ, a declarat joi primarul Antal Arpad, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, autorităţile s-au văzut nevoite să apeleze la sprijinul Poliţiei Locale, deoarece unii cetăţeni nu au fost cooperanţi cu recenzorii.

„În ultimele zile am solicitat sprijinul Poliţiei, iar recenzorii au fost însoţiţi în unele cazuri de către forţele de ordine pentru că unele persoane refuzau recenzarea. O singură persoană a fost amendată pentru că a refuzat recenzarea inclusiv în prezenţa Poliţiei. Este bine de ştiut că nu acesta este scopul nostru, de a aplica amenzi, dar vorbim despre o obligativitate legală prin care toate persoanele din România trebuie să fie recenzate”, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, 96,6% din populaţia judeţului Covasna a fost recenzată până în prezent, însă în municipiul Sfântu Gheorghe procentajul este 88,4%.

Acesta a amintit, totodată, că termenul limită pentru recenzarea populaţiei a fost prelungit cu încă o săptămână, până pe 31 iulie şi a făcut apel către cetăţeni să participe la recensământ.

„Doresc să fac un nou apel la locuitori de a se prezenta la cele patru puncte de recenzare care vor funcţiona în următoarele 10 zile. De asemenea, în cazul în care recenzorul lasă un mesaj la locuinţă, iar persoana respectivă crede că a completat corect, faptul că primeşte un mesaj înseamnă că nu a fost validat chestionarul, motiv pentru care e important să ia legătura cu recenzorul sau să meargă la punctele de recenzare”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Dupa umila mea parere – ar putea sa atace legea la CCR, pe motiv ca statul nu a prevazut recesamantul cu o singura intrebare:
  Ai ceva de declarat in plus de la ultimul recesamanit?

  Pina la urma timpul nostru e mai important ca al lor iar timpul lor de lucru e umplut mereu si mereu doar ca sa ne toace noua banii.

  • Esti P…T de bubui

  • Și totusi… informatiile pe care le detinem noi nu valoreaza nimic. Esti „nimeni” pentru stat. Incearca tu sa obtii un raspuns de la stat la o problema sensibila si o sa afli ca doar un Judecator poate obtine raspunsul pentru tine.

   Doar la vot contam si cam atat.

  • @Dan: subscriu in totalitate.

 2. Acum G4..media ..aritmetică…media..mediilor . Cum Dumnezeu dacă UNUL din Sf Ghe a refuzat ..apoi obligatoriu să fie O MARE ȘTIRE ? Să zicem că unul din comuna Râciu nu vroia și recenzorul primea CaRiciul, aflam și NOI ?

 3. disperare mare pă filiala orban din romania…ca ies mai putini supusi udemere…🤓🤓🤓🤓

 4. Statul le-au dat acele date asa ca ne intrebam de ce le e frica sa le dea din nou ca aici e vorba sa ii puna sa le faca treaba in locul statului si nimica altceva?

 5. Statul deja are datele vostre asa ca o sa luati amenda, o sa va puna si pe drumuri ca la final sa faceti exact ce au vrut „SA VA PUNA SA LE FACETI TREABA IN LOCUL LOR”.

 6. numai unu ? pai citi recenzori se pling ca sint luati la goana Asta-i nivelul nostru de educatie

 7. Propun sa fie amendat si guvernul pentru incompetenta si bataia de joc de a pune oamenii sa stea in soare ca sa se recenzeze de frica amenzilor.