G4Media.ro

O pădure de 106 hectare din Gorj lasă loc unei noi cariere…

Sursa foto: Pixabay

O pădure de 106 hectare din Gorj lasă loc unei noi cariere de cărbune a Complexului Energetic Oltenia

Guvernul Ciucă are pe agenda ședinței de miercuri o hotărâre prin care aprobă scoaterea definitive din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a unui teren împădurit de 106,3 hectare de teren în județul Gorj, potrivit agendei executivului.

Pădurea va fi defrișată pentru deschiderea carierei de lignit Timișeni-Pinoasa, estimată la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit,

Cariera este operată de Complexul Energetic Oltenia, o companie de stat specializată în producerea energiei electrice pe bază de cărbune.

Deschiderea carierei este o lucrare minieră de interes național și de utilitate publică, potrivit notei de fundamentare a actului legislativ.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Intotdeauna e bine sa ai niste carbune la tine, ca sa nu te stranga comunistii si muzlimii de outze.😎

 2. PSD, PNL si UDMR sunt de 33 de ani specialiste in defrisari ilegale, 106 hectare de padure le termina imediat!

 3. Ne mai rabda pamantul asta mult?

  • Mergi si traieste in padure, nu folosi curent electric, nu arde gaze, nu calatori cu masina, tren sau avion, nu folosi computer, telefon eyc.

 4. E pacat de padure, dar si de carbune este nevoie. Macar sa fie exploatat si folosit in interesul Romaniei, nu al austriecilor sau altora.

 5. observatie 106h = 1.06 km patrat

 6. Investitie serioasa nu dam nici un ban, distrugem tot pe mii de hectare si la final sa se descurce generatiile viitoate, tipic politicienilor din romamika.

 7. O fi existând vreo legătură cu interesul OMV la CEO despre care s-a mai scris săptămâna trecută ? Lemnul tăiat va ajunge cumva la Sebeș, la „fratele de suferință” Schweighofer ? Ar fi interesant de știut și cred că merită monitorizată atent acțiunea asta. Nu de alta, dar ai noștri (ca brazii) se pricep la tot felul de combinații generatoare de bunăstare (pentru ei, bineînțeles).

 8. Când toată lumea inchide centralele și minele pe cărbune, caci sunt poluante și produc energia cea mai scumpa, când se reorientează către eoliene dar mai ales panouri solare (mult mai mai ieftine decât cărbunele chiar și când pui la socoteala sistemele necesare de echilibrare a rețelei) și când se plantează copaci pentru a contracara schimbările climatice, noi, adică guvernul mafiei USL2, evident ca facem exact invers.
  Nu v-ar manca pământul asta de care va bateți joc…

 9. Trăiască OMV…! Rău am ajuns.