G4Media.ro

O nouă tranşă de vaccin Pfizer soseşte mâine în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer soseşte mâine în România

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 436.410 doze, soseşte mâine în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, anunță CNCAV.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 85.410 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timiş: 70.200 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

sursa foto: Twitter/ Biontech

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dam drumul la vaccinarea cu a treia doza sau asteptam sa expire vaccinurile? Nu zic, putem sa le si trimitem prin alte tari, gen Coreea de Sud, Danemarca etc.
    Cine a vrut sa se vaccineze, s-a vaccinat pana cum. Restul, e alegerea lor…
    Dar pentru cei peste 65 de ani care s-au vaccinat in ian-feb e nevoie de a treia doza deja

    • Hai mă, de ce rapel numai ptr 65+ ? Ca se ajunge la toată baza de vaqinati. Colegii mei s-au vaqinat prin martie. Le-a venit rândul la doză. Însă știi ce au zis, majoritatea? Ca nu mai vor a 3a doza. Ca le-au ajuns 2 ca să dovedească „empatie” sociala? Whaaat? Au întors discursul? Le-a trecut frica de virus și acum o ard revoluționar? No way, cred doar ca s-au razgandit. Dar e bine și asa.

  2. oricum Romania este doar tara de tranzit, nu si de consum.

  3. hai cu dozele,neamule…hai cu comisioanele….asa se castiga banii.poate mai au nevoie de ele coreea de sud,japonia…elvetia…ca la noi pensiile si salariile sunt f.mari si mai trebuie sa ajutam si tarile astea mai sarace pe care le-am enumerat mai inainte…

  4. România nu produce dar e furnizor important de vaccinuri covid