G4Media.ro

O nouă lovitură pentru Guvernul britanic: Va trebui să publice documentele confidențiale…

O nouă lovitură pentru Guvernul britanic: Va trebui să publice documentele confidențiale despre impactul unui Brexit fără acord

Deputaţii britanici au votat luni pentru a obliga guvernul lui Boris Johnson să publice documente confidenţiale privind impactul unui Brexit fără acord, o nouă înfrângere parlamentară pentru prim-ministrul conservator, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Moţiunea a fost adoptată cu 311 voturi pentru, iar 302 deputaţi au votat contra.

De asemenea, ea cere guvernului să dezvăluie discuţiile dintre responsabili în legătură cu planul lor controversat de a suspenda parlamentul timp de cinci săptămâni cu începere de marţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Lovitura cu mult mai subtila, in pur stil frantuzesc, finut, in care te si saruta pe frunte dimineata, e ca e foarte posibil ca noul negociator sef pe probleme de comert international al Uniunii Europene sa fie irlandezul Big Phil Hogan secondat de formidabila Sabine Weyand.

    Marea Britanie: Fuck Ireland, sa moara de foame (propunere oficiala a ministrei conservatoare Priti Pattel) ca in vremurile bune in care ii infometam si le confiscam pamanturile… Hai sa negociem un acord de liber schimb dupa Brexit!

    Uniunea Europeana: Meet our new Trade Commissioner, lads. ?

  2. Mai zice cineva că Dominic Cummings e un geniu?

  3. Moțiunea are două părți, una care obligă guvernul actual să facă publică documentația confidențală ”Yellowhammer” care cuprinde efectele posibile financiare, economice și sociale asupra Marii Britanii dacă brexitul se realizează fără acord ( no deal Brexit ). Fragmente din acest document au fost transpirate la începutul lui August. De asemenea guvernul este obligat să pună la dispoziția Camerei Comunelor TOATĂ comunicația, de orice fel, ale unor persoane nominalizate din anturajului premierului, privind suspendarea actuală a parlamentului, dispusă de Johnson. Moțiunea a fost propusă de un parlamentar Tory, fost procuror general, Dominic Grieve, printr-o procedura mai rar folosită, numită ”humble address”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.