G4Media.ro

O nouă delegație de congresmeni americani vizitează joi Taiwanul, sfidând furia Beijingului

Sursa foto: Facebook / US Embassy in Kyiv

O nouă delegație de congresmeni americani vizitează joi Taiwanul, sfidând furia Beijingului

O altă delegație de congresmeni americani va sosi în Taiwan joi seara, a anunțat agenția oficială de știri Central News Agency din Taiwan, fiind a treia vizită de acest fel în această lună și sfidând presiunile Beijingului pentru ca aceste călătorii să nu aibă loc, relatează Reuters.

China, care revendică Taiwanul ca teritoriu propriu în pofida obiecțiilor puternice ale guvernului ales democratic din Taipei, a lansat ample exerciții militare în apropierea insulei după venirea președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, la începutul lunii august.

Ea a fost urmată aproximativ o săptămână mai târziu de alți cinci parlamentari americani, iar armata chineză a răspuns prin efectuarea mai multor exerciții în apropierea Taiwanului.

Agenția centrală de știri nu a menționat numele legislatorilor care vor veni, spunând doar că aceștia vor sosi cu un avion militar american pe aeroportul Songshan din centrul orașului Taipei și se vor întâlni vineri cu președintele taiwanez Tsai Ing-wen.

Ministerul de Externe din Taiwan și ambasada de facto a SUA din Taipei au refuzat să comenteze.

Vizita lui Pelosi a înfuriat China, care a reacționat prin lansări de teste de rachete balistice deasupra Taipei, pentru prima dată, și prin renunțarea la unele linii de dialog cu Washingtonul, inclusiv la discuțiile militare de teatru și la schimbările climatice.

Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra.

China nu a exclus niciodată folosirea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său. Guvernul taiwanez susține că Republica Populară Chineză nu a condus niciodată insula și, prin urmare, nu are dreptul să o revendice, iar cei 23 de milioane de locuitori ai acesteia sunt singurii care își pot decide viitorul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Taiwan si China sunt o singura tara, oficial, de acord. Doar ca se aplica PE BUNE principiul o tara, doua sisteme care a fost macelarit in Hong Kong. Americanii vor avea grija sa ramana asa. Exista o separare completa intre sistemul democratic din Taiwan si sistemul dictatorial din China continentala. In rest, da, pe hartie sunt o singura tara.

 2. Adevărul e ca poate nici războiul din Ucraina nu începea dacă i se satisfăceau cererile lui Putin.
  Poate nici WW2 dacă …
  In general sunt niște ăștia răi care nu vor să satisfacă cererile și astfel se produc „butoaiele de pulbere” ! 😂

 3. Da, asa este, trebuie sa lasam regimurile dictatoriale din lume sa comida genocid, sa ocupe ce teritorii vor ele si mai presus de toate sa si facem afaceri cu ele ca iese banul gros.
  Important e sa fie micii la oferta, sa coste benzina mai putin ca apa ca doar nu sunt razboaiele noastre, nu noi le-am inceput, China e departe, nu e treaba noastra samd.

 4. Voi în Rusia tot timpul vă mirați.

 5. taiwan si china sint o tara….problema e ca partidu comunist chinez nu e legitim…ccp e o facatura dictatoriala pă care n-a votat-o nimeni….😉😉😉😉😉china unificata trebuie condusa si administrata de chinezii democrati din hong kong si taiwan‼️‼️‼️‼️‼️…

 6. Iar se cufuresc chinezii