G4Media.ro

O navă condusă de un comandant român de cursă lungă a salvat…

O navă condusă de un comandant român de cursă lungă a salvat patru marinari în plină furtună în Golful Mexic. Garda de Coastă americană nu îi putuse salva cu elicopterul

Nava “COSCO Malaysia”, la comanda căreia se află comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat duminica trecută patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic în timpul unei furtuni tropicale, potrivit unui comunicat al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV).

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lora luat apă, iar US Coast Guard (Garda de Coastă din SUA) a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile, potrivit comunicatului citat.

Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu (foto în centru) este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bravo, superba stire, tot respectul și toata admirația pentru un asemenea echipaj !!

 2. Respect. Cam puține fapte bune auzim, mai mult rele citim mass-media. Răutate cât cuprinde frate in lume, noi sigur suntem fruntași,! Cu siguranță copii noștrii, generațiile urmatoare ar fi mai altruiști, altruiste daca ar vedea mai mult în media, internet fapte bune, asta e o temă de sociologi na ca v-am dat temă de facut!! Jjja

 3. Foarte frumos, bravo comandantului!

 4. Bravo! O stire exceptionala!

 5. Felicitări!!!Aceasta fapta dovedește profesionalismul domnului comandant!Asta înseamnă să fii un om și un marinar bun!!!

 6. Elicopterul este un SH -60Seahawk. HH 60 Jayhawk nu exista! Poate face corectia necesară, ca incepeti a părea niste pantofari!

 7. Felicitari si toata admiratia!!!
  Un profesionist si un om adevarat!

 8. O faptă de eroism demnă de toată admirația. Un lucru care nu stă la îdemâna oricui ci a celor cu har și abnegație în profesia pe care
  și-au ales-o. BRAVO COMANDANTE, BRAVO ECHIPAJ!!!…

 9. Problema e ce cautau bezmeticii aia cu velierul in furtuna tropicala.
  Sa zicem furtuna tropicala, ca daca erau valuri mai mari de 6-7 metri nici Papa Francisc nu-i mai lua la bord.
  Norocul lor a fost ca au fost gasiti de nava asta care trebuie sa fie un containier maricel de 350/50 metri care nu prea simte furtuna.
  Aia sant ca astia ai nostrii pe litoral, steagul rosu ridicat dar stiu ei mai bine.
  De fapt cam peste tot in lume gasesti personaje din astea.
  Ei zic ca ies la relaxare, se imbata ca porcii, si asteapta ca niste giganti de pana la 400 m lungime sa-i ocoleasca.
  PS: Cea mai mare jignire pentru un comandant este cand apare cate un idiot si ii spune ‘Aaaa, tu esti de-ai lu, Basescu’
  Mai bine il injuri de mama.
  Felicitari tanarului comandant.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.