G4Media.ro

O navă care transporta 16.500 de oi spre Arabia Saudită, oprită în…

O navă care transporta 16.500 de oi spre Arabia Saudită, oprită în Portul Midia. Animalele vor rămâne acolo 72 de ore

O navă care ar fi trebuit să transporte animale către Arabia Saudită a fost oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă în Portul Midia, după ce au fost descoperite mai multe nereguli. În urma controalelor s-a constatat că erau condiții precare pentru hrana celor 16.500 de oi, transmite Digi24.ro

Este celulă de criză în portul Midia, unde s-au intensificat controalele în legătură cu exportul de animale vii, după accidentul din 24 noiembrie.

Au fost suplimentate echipele de medici veterinari oficiali care verifică îmbarcarea pe nave a animalelor din Postul de Inspecție la Frontieră Constanța Nord, cu câte 5 medici veterinari din cadrul DSVSA Constanța, anunţă ANSVSA.

Vineri, au fost supuse controlului sanitar veterinar două nave care intenționau să transporte animale către Arabia Saudită.

La una dintre nave, autorizată sanitar veterinar pentru transportul animalelor de către DSVSA Constanța, inspectorii au depistat neconformități „privind echipamentele necesare asigurării bunăstării și trasabilitatea animalelor”.

Nava urma să transporte 16.500 de ovine, iar la data efectuării controlului era încărcată în jur de 50% din efectivul destinat acestui transport.

Inspectorii au constatat că nu toate boxele erau dotate cu un număr corespunzător de jgheaburi de adăpare. De asemenea, cantitatea de furaje încărcată era insuficientă față de cea necesară.

Ca urmare, ANSVSA a decis reținerea transportului respectiv.

„Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiții de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea și adăparea acestora. Animalele vor fi menținute pe navă până la remedierea neconformităților constatate, dar nu mai mult de 72 de ore”, potrivit sursei citate.

Citește integral pe Digi24.ro

Sursa Foto: ct100.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Isi bat joc de animale. G4Media, care-i pretul pe animal ? Despre asta nu vorbiti.

  2. Unde sunt protestatarii care ies in strada pentru protectia animalelor? Despre 14 mii de oi strivite si inecate nu le pasa pentru ca nu ,,este multe,,?! Iesiti doar pentru pisoi?!

    • Protestarii eco ies in strada doar cand e vorba sa sprijine politici socialiste. In rest nu-i intereseaza cu adevarat nimic, probabil nici macar asta cata vreme sunt platiti sa faca zgomot departe de lumea cu adevarat tulbure a abuzurilor..

  3. De acord cu protectia animalelor, atentie mare insa si la interesele comerciale ale unor mari exportatori europeni de oi in golf. S-ar putea ca ingrijorarile lor sa-si gaseasca rezolvare la Bucuresti.
    Râdem de Daea insa e posibil ca unii crescatori de animale sa-l regrete . Studiati si asta, G4…

  4. In calea sofisticatelor submarine rusesti se pune in marea neagra un dig si mai sofisticat zeci de mii de oi moarte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.