G4Media.ro

O medalie de aur și trei de argint pentru juniorii români la…

sursa foto: Ministerul Educației

O medalie de aur și trei de argint pentru juniorii români la Olimpiada Balcanică de Informatică

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, transmite Agerpres.

”O medalie de aur şi trei de argint pentru echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori”, a anunţat Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

În perioada 25 – 28 noiembrie, Macedonia de Nord, cu sprijinul României, prin Ministerul Educaţiei şi Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, a organizat a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiţie internaţională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Competiţia s-a desfăşurat în format online.

Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Neacşu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar argintul i-a revenit lui Luca Valentin Mureşan – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti şi lui Roland Petrean, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova, director general SEPI, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, membru SEPI.

”Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, a transmis ministerul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. felicitari

    (imi place sa cred ca mesajul cu degetul mijlociu pe steag e pentru autoritati)

  2. Tineretul de azi care vor pleca si muncii in afara tarii.