G4Media.ro

O mare parte din Portugalia intră în carantină începând cu 4 noiembrie/…

O mare parte din Portugalia intră în carantină începând cu 4 noiembrie/ Măsura se aplică localităților care au avut mai mult de 240 de infectări la 100.000 de locuitori

Autorităţile portugheze au decis sâmbătă seară să plaseze mare parte din ţară în carantină, începând cu 4 noiembrie, iar măsura va afecta 70% din populaţie.

Măsura se aplică în cazul localităţilor care au avut mai mult de 240 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuritori în ultimele 14 zile.

Este vorba despre 121 de localităţi, între care Lisabona şi Porto.

Aceste localităţi însumează 7,1 milioane de locuitori. Ei ar trebui să îşi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale, precum pentru a merge la serviciu, la şcoală, cumpărături, pentru a oferi asistenţă persoanelor vârstnice şi pentru a face sport.

Magazinele şi restaurantele vor rămâne deschise, dar vor trebui să fie închise la ora 22:00, respectiv 22:30.

Telemunca va fi obligatorie, evenimentele şi petrecerile vor fi limitate la cinci persoane, fiind interzise târgurile şi pieţele.

„Luna noiembrie va fi foarte dură”, a spus prim-ministrul António Costa, care a adăugat că va solicita o întrevedere cu preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa, pentru a discuta o eventuală stare de urgenţă pentru localităţile cu risc ridicat de transmitere a bolii, potrivit TVE.

Portugalia, ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele zile peste 4.000 de cazuri la 24 de ore, iar numărul total de contaminări a depăşit 141.200. Bilanţul deceselor de la începutul pandemiei este de 2.507.

Sâmbătă, autorităţile au raportat 4.007 contaminări şi 39 de decese asociate, iar numărul celor internaţi la terapie intensivă a marcat un nou maxim, cu 286.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 46 de milioane de contaminări şi mai mult de 1,19 milioane de decese asociate, potrivit datelor universităţii Johns Hopkins.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Vedeti, alti stiintifici, doar ca la astia e de la 2.4/1000. Astia-s si mai tari ca noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.