G4Media.ro

O infecţie care se transmite sexual şi care cauzează necroze la nivelul…

O infecţie care se transmite sexual şi care cauzează necroze la nivelul părţilor genitale, provoacă îngrijorare în Anglia / Infecția este supranumită ”mâncătoare de carne” / Netratată, aceasta poate cauza moartea purtătorului

Medici englezi erau îngrijoraţi din cauza intensificării unei infecţii care se transmite sexual şi care cauzează necroze la nivelul părţilor genitale, relatează News.ro, care citează Yahoo! News.

După sifilis, gonoree şi chlamydia, granulomul inghinal – denumit şi donovanoza – provoacă îngrijorări.

Această infecţie cu transmitere sexuală – cauzată de bacteria Klebsiella Granulomatis – provoacă leziuni pe părţile genitale ale persoanelor care o contractează.

Din cauza unor simptome impresionante, infecţia a fost supranumită ”mâncătoare de carne”.

Tabloidul The Sun publică date oficiale, potrivit cărora 19 cazuri au fost înregistrate în 2016, 30 în 2019, o scădere în 2020, probabil din cauza carantinei, şi o creştere în 2021.

”Aceste date sugerează că donovanoza – care era considerată anterior limitată la locuri precum India, Brazilia şi Noua Guinee – este tot mai frecevntă în Regatul Unit”, avertizează doctorul obstetrician şi ginecolog Shree Datta. Simptomele apar de obicei la una până la 12 săptămâni de la infectare.

”Prmul simptom este apariţia unui nodul roşu şi dureros care se lărgeşte uşor şi formează o masă rotundă, în relief (granulom)”, declară Manuel MSD.

După ce se rupe granulomul apare o ulceraţie care miroase urât, în apropiere de penis, scrot sau zona inghinală la bărbaţi sau în apropiere de vulvă sau de vagin la femei.

Părţi ale feţei sau feselor pot, de asemenea, fi afectate.

Un pacient infectat şi diagnosticat poate fi înfrijit cu un tratament antibiotic. Starea bolnavului se poate îmbunătăţi într-o săptămână, însă leziunile pot reapărea. Netratată, infecţia poate cauza moartea purtătorului.

Purtarea unui prezervativ este cel mai bun mijloc de prevenire a infecţiei ”care mănâncă carne”.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ai de p**a mea …

 2. Prezervativ pe zona inghinală?

  • „Prezervativ pe zona inghinală?”
   Costum de neopren 😀

 3. @ ABC (FOST VOTANT USR) , vezi că cică apare la proști. Verifica-te

 4. Mda, dar ce te faci cu lesbienele? Astea nu vor deloc sa poarte prezervativ. :)))

 5. Sars-cov-2.5 – urmatoarea pandemie este anuntata, ue o sa propuna interzicerea actului sexual intre persoanele de sex diferit si este permis doar intre persoanele de acelasi sex. Sa nu se transmita sars-cov-2.5.
  Traiasca ue si dictatura medicala.

 6. E de la Brexit. Observați că doar la britanici apar astfel de boli rare.

 7. Oamenii faceau sex si cand nu aveai prezervative si tratamente (chiar mureai de sifilis). Nu cred ca se vor opri acum.Totusi este la mintea cocosului ca ai sanse foarte mari sa iei ceva daca nu folosesti prezervativul si o arzi cu toate.