G4Media.ro

O ieșeancă bolnavă de cancer și-a câștigat în justiție tratamentul / Guvernul,…

sursa foto: Pixabay.com

O ieșeancă bolnavă de cancer și-a câștigat în justiție tratamentul / Guvernul, Ministerul Sănătăţii, CNAS şi Agenţia Naţională a Medicamentului au cerut respingerea acţiunii

Instanţa a fost singura soluţie pentru ca o ieșeancă diagnosticată cu cancer cerebral să obțină dreptul la tratament compensat, anunță Ziarul de Iași.

Avastin, medicamentul prescris de medici unei ieșence nu a putut fi achiziționat pentru că acesta figura compensat 100% doar pentru pentru cancer colorectal, bronhopulmonar, renal și ovarian, nu și pentru cancer cerebral de care suferea Alina P.

Un flacon costă între 1.270 şi 4.800 de lei, în funcţie de concentraţie, o sumă prea mare pentru ieșeancă, iar aceasta a apelat la mai multe instituții pentru clarificarea situației.

Alina P. s-a adresat iniţial Ministerului Sănătăţii pe cale administrativă, pentru a obţine actualizarea listei medicamentelor compensate, dar fără succes.

Ministerul Sănătăţii şi Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMD) au dat răspunsuri evazive, iar Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate nici nu a răspuns.

În consecință, ea a cerut Curţii de Apel ca printr-o ordonanţă preşedinţială să dispună actualizarea de urgenţă a listei medicamentelor compensate, ca şi emiterea ordinului privind constituirea comisiei de avizare. Instituțiile chemate în judecată au cerut respingerea solicitării, invocând fie că nu au responsabilităţi în domeniu, fie că femeia nu justifică un interes legitim pentru a se adresa instanţei.

În faţa judecătorilor, reprezentanţii instituțiilor statului şi-au explicat refuzul de a include Avastinul în lista medicamentelor compensate şi pentru glioblastom prin faptul că deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă nu a cerut aceasta. Refuzul a fost considerat de judecători ca nejustificat.

Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. In ochii statului esuat al lui Werner, numai racelile pot fi decontate de Casa.

 2. Asta da veste bună !
  Excelent !

  • Sunt absolut convins ca a avut sprijin in instanta de la Av. Poporului. Nu ar fi prima data.
   Doar ca nu vor sa creeze precedente

  • Dragoș – deci sarcasmul asta este atât de filtrat că era sa ma păcălească si pe mine!

 3. Daca acwste medixamwnte erau bune fiti siguri ca elita corupta din Romania nu le dadea gratis. Nimic gratis nu e bun, si vaccinul globalistbe gratis, ce va spune asta? Doar AUR si Dl Calin Georgescu mai poate salva tara. Nilunfiti naivi. Mergeti si va rugati. Big Farma e o privare de libertae.

  • In ideea că ești doar prost (informat) și nu ironic, afli acum că vaccinurilor nu sunt gratis, ci plătite din banii de taxe și impozite ale tuturor.
   Partea cu rugatu e pentru medicamente mai scumpe și mai puțin eficiente pentru când ajungi in spital?

  • Rudotelul cat mai e? Nu se mai gaseste? Ca pari a fi in criza.

  • @Ion
   Mai sunt multi asa-zisi „salvatori”? De ce ne salveaza ei? De bani?

 4. Felicitari; cu cat mai multi cetateni ca dansa, cu atat mai bine.

 5. ” Guvernul, Ministerul Sănătăţii, CNAS şi Agenţia Naţională a Medicamentului au cerut respingerea acţiunii ”
  Asta ca să vedeti ce mult le pasa de sănătatea noastră a românilor !
  Judecați și executați ,toți !

 6. Muriti linistiti, reteaua de crima organizata din justitie nu da dreptate la toti romanii.

 7. asa este procedura din cadrul departamentului juridic din orice institutie,daca nu ataci o decizie departamentul risca sa fie sanctionat pentru neglijenta in serviciu.

 8. Aici trebuie să dai statul în judecată ca să-şi facă treaba… ce ţară…

 9. Un stat eșuat cu institutiile sale de rahat.

 10. Să le fie rușine tuturor acelor funcționari care în loc să facă cumva să fie și treaba lor, au dat din umeri că nu e în fișa postului. Haideți să nu mai aruncăm cu noroi în instituții, care sunt doar nume+clădiri+hârtii, și să-i tragem la răspundere pe funcționarii care ar trebui numiți nefuncționari pentru că nu fac nimic să funcționeze.

  „Instituțiile chemate în judecată au cerut respingerea solicitării, invocând fie că nu au responsabilităţi în domeniu, fie că femeia nu justifică un interes legitim pentru a se adresa instanţei.”

  Din punctul lor de vedere, interes legitim era dacă le dădea lor o șpagă sau dacă îi lăsa să doarmă în papuci. Faptul că vrei să trăiești nu e un interes legitim. Cred că funcționarii care au venit cu asemenea justificări ar trebui scoși afară în șuturi, dacă legal nu pot fi concediați. Un șef care se respectă și-ar asuma să plătească amendă pentru o asemenea faptă, dacă altfel nu-și poate selecta angajații.

  Felicitări doamnei care a dat statul în judecată. Îi urez multă sănătate și să se bucure de această victorie.

  Iar celor care lucrează la stat și poate se gândesc că se pot fofila să nu pună în aplicare decizia instanței (pentru că uite, avem și judecători cu mintea limpede), le spun să se mai gândească. Într-o zi, unul din copiii lor sau unul dintre părinți va avea nevoie de un medicament care ori nu se va găsi, ori va fi prea scump. Boala nu iartă pe nimeni, nici pe angajații care decid că a-ți salva viața e un interes legitim.

  • Daca ai urmari anumite canale tv ai afla ca functionarii multimilionari sunt pusi acolo pentru a unge rotile sa mearga afacerile prietenilor nu sa faca bine tarii sau fraierilor care platesc impozite.
   Vaca e mulsa si in acest moment si mai tare decat pe vremea lu Ceausescu sau Dragnea.
   nu mai iese nimeni in strada dovada ca romanul e las si dezinteresat de coruptia evidenta din statul roman esuat.

 11. G4media, sa va fie rusine, am pus o postare dura la adresa Statului roman si voi cenzurati, rusine!
  NU erau povesti, era propria experienta in familia noastra!
  Rusine!

  • Comentariile mai lungi intră la moderare, iar unele nu sunt aprobate niciodată. Era un comentator, Bird, care posta același comentariu kilometric la toate articolele, și nu l-am mai văzut. Probabil e prins la moderare și G4media nu verifică toate folderele să vadă ce a ajuns pe-acolo. Nu încerc să le găsesc o scuză, doar încerc să explic că s-ar putea ca cenzura să fie fără intenție.

   Dacă aveți răbdarea să mai scrieți o dată, v-aș ruga frumos să împărțiți textul în mai multe comentarii. Eu le-aș citi cu siguranță, și cred că mai sunt cititori care încă n-au ajuns să se lovească de sistemul de sănătate, astfel încât un pre-avertisment s-ar putea să ne ajute când vom da de greu.

  • Staţi liniştită, doamnă!

   Toate comentariile negative cu privire la anumite categorii mai speciale sau mai cu epoleţi nu se publică. Probabil îi strâng cu uşa şi le e şi lor frică. Nu uitaţi că România este un stat eşuat.

 12. Multa sanatate, doamna!

 13. ma intreb care sunt nenorocitii care au incercat sa arate ca cererea dansei e nejustificata…

 14. Deci instituţiile statului eşuat Rrumânistan susţin în justiţie condamnarea la moarte a propriilor cetăţeni. Şi cică statul trebuie să protejeze sănătatea cetăţenilor prin Constituţie. Mai bine ar numi-o Prostituţie.

 15. Bravo ei! Sanatate multa ii dorim! Jos mafia din sanatate care face jocurile de 30 de ani!

 16. O tara care te condamna la moarte.
  Tara condusa de incompetenti care isi ascund incompetenta in spatele birocratiei.